Fotografija dana: Ukrajinka osvojila Everest i poslala svijetu snažnu poruku o svojoj naciji
Foto: Instagram - @tosha_tonik

Antonina Samoilova

Fotografija dana: Ukrajinka osvojila Everest i poslala svijetu snažnu poruku o svojoj naciji

E. Ganibegović

Žena iz Ukrajine postala je prva osoba u svojoj zemlji koja je stigla na vrh Mount Everesta, u ekspediciji koja je imala za cilj pokazati "nepobjedivost ukrajinskog duha".

Tridesettrogodišnja Antonina Samoilova nada se da će njezin potez podići raspoloženje Ukrajinaca i predsjednika Volodimira Zelenskog dok Rusija nastavlja bombardovati Ukrajinu u agresiji koja je počela 24. februara.

Inače, kako je Antonina Samoilova sama rekla, njeni otac i brat su na ratištu i bore se da odbrane Ukrajinu.

"Ukrajinska zastava trebala bi se vijoriti na krovu svijeta - pogotovo kada naš narod prolazi kroz tako teška vremena - kao simbol nepobjedivosti ukrajinskog duha", rekla je Antonina Samoilova za Everest Chronicle.

Antonina Samoilova popela se na mnoge od najviših svjetskih planina i u posljednjem trenutku donijela odluku da stigne na vrh Everesta.

Top Komentari

user1627322078
Pa idi kuci i rafi nesto korisno. Kuhaj, peri za svoje ljude!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi