Prije godinu dana uz neviđene muke završio maraton, a onda se vratio i sve ostavio bez teksta

Robben ponovo nastupio u Rotterdamu

Prije godinu dana uz neviđene muke završio maraton, a onda se vratio i sve ostavio bez teksta

Endin Čaušević

Legendarni nizozemski fudbaler Arjen Robben prije skoro dvije godine završio je svoju igračku karijeru, ali nakon toga na sve načine pokušava da ostane u što boljoj fizičkoj formi. Prošle godine Robben je istrčao iz dosta muke maraton u Rotterdamu, no ovaj put je uspio da sve ostavi bez teksta svojim nastupom.

Robben je na ljeto 2021. godine odlučio da završi svoju karijeru nakon što je odigrao jednu sezonu u Groningenu u kojem je i počeo svoju karijeru još davne 2002. godine.

Nakon što je igrao za PSV, Chelsea, Real Madrid i Bayern odlučio je da se vrati u svoj matični klub u kojem je uspio da odigra jednu sezonu, a nakon toga zvanično je poručio da ide u penziju.

Međutim, Robben se itekako trudi da ostane u što boljoj fizičkoj formi i nije kao većina fudbalera koji se itekako opuste nakon što okače kopačke o klin, a to se na njihovom fizičkom izgledu odmah primijeti.

Nizozemac itekako vodi računa o svojoj formi, a prije godinu dana sve je iznenadio kada se pojavio na maratonu u Rotterdamu koji je uspio da završi, no uz dosta muka.

Robben je uz dosta poteškoća uspio da dođe do cilja, te je jedva ostao na nogama nakon što je uspio da završi maraton. No, to ga nije pokolebalo da se još bolje sprema i da i ove godine nastupi na istom maratonu.

Oglasi

Nekadašnji igrač Bayerna pojavio se i minulog vikenda na maratonu u Rotterdamu, ali ovaj put je došao dosta spremniji nego prije godinu dana i uspio je sve da oduševi.

Robben je za manje od tri sata uspio da istrči ovaj maraton što je dosta bolji rezultat od prošle godine. Tada je istrčao maraton za 3 sata, 13 minuta i 40 sekundi, ali ovaj put je baš zablistao.

Također, prošle godine je imao i pomoć svog trenera koji je trčao pored njega i brinuo se da on dođe do cilja, ali ove godine mu to nije bilo potrebno što je bio najbolji znak koliko je Robben spreman dočekao maraton u Rotterdamu.

Ovaj put Robben je na cilju bio u dosta boljem raspoloženju nego prošle godine kada je jedva stajao na nogama.

Sada je uz osmijeh završio utrku za manje od tri sata i oduševio je javnost svojim odličnim nastupom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi