Igrač Arsenala objavio video kako uči Kur'an i oduševio muslimane širom svijeta

Elneny se oglasio na TikToku

Igrač Arsenala objavio video kako uči Kur'an i oduševio muslimane širom svijeta

E. Čaušević

Egipatski reprezentativac Mohamed Elneny oduševio je mnoge muslimane širom svijeta jer je na društvenim mrežama objavio video kako uči Kur'an, te je igrač londonskog Arsenala zbog toga dobio velike pohvale.

Elneny je već osam godina član Arsenala i s ovim klubom ima ugovor do kraja sezone kada će najvjerovatnije promijeniti sredinu jer Mikel Arteta u dosadašnjem dijelu sezone nije previše računao na Egipćanina.

On je odigrao tek šest utakmica u dosadašnjem dijelu sezone, te se već sada zna da Arsenal na kraju sezone neće produžiti ugovor s Elnenyjem koji će napustiti Emirates nakon osam godina i to bez obeštećenja.

Elneny je poznat po tome što svoj privatni život čuva daleko od očiju javnosti što je danas rijetkost u svijetu fudbala.

Međutim, on ne želi da priča o privatnom životu i rijetko kada se uopšte oglašava na društvenim mrežama. No, prije nekoliko dana objavio je video koji je muslimane širom svijeta ostavio bez teksta.

Oglasi

Jasno je da je Elneny itekako posvećen vjeri što nikada nije krio, no malo ko je znao da uči Kur'an i da je u tome dosta dobar.

Veznjak Arsenala objavio je na TikToku video kako uči Kur'an što je oduševilo muslimane širom svijeta koji su s oduševljenjem slušali Elnenyja, a zatim ga i pohvalili zbog sadržaja koji je objavio.

@elnennym

Quran ❤️

♬ original sound - Mohamed El-Neny

Elneny je na video koji je objavio na ovoj društvenoj mreži dobio skoro 150.000 lajkova, a inače na TikToku ga prati nešto više od milion ljudi.

Inače, Elneny je ponikao u egipatskom El Ahlyju, a u Evropu je stigao početkom 2013. godine kada je potpisao za Basel. Upravo iz švicarskog kluba stigao je u Arsenal u januaru 2016. godine za skoro 13 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676131226
Koga boli ***** bolesnici jedni.Ovo je valjda sprtski portal. Ovo sve ostalo u crkve i dzamije.Mrš
0 2
snupi
Vjera je intimna stvar i zna se gdje joj je mjesto. Ovo nije za drustvenih mreza.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi