Balotelli nije štedio slavnog repera: Kakva to s**nja izlaze iz tvojih usta?

Kanye West izazvao dosta kontroverzi svojim komentarima o ropstvu

Balotelli nije štedio slavnog repera: Kakva to s**nja izlaze iz tvojih usta?

Mario Balotelli je odavno stekao reputaciju čovjeka koji se ne suzdržava reći i uraditi ono što mu je u tom trenutku na umu, pa je tako bilo i ovaj put.

Naime, fudbalera Nice su razbjesnili komentari globalno popularnog američkog repera i producenta Kanyea Westa, pa je morao reagovati.

Ekscentrični Kanye West je javno izložio svoje mišljenje da su ropstvo i ostale strahote sa kojima su se vijekovima suočavali Afroamerikanci bile stvar izbora, što je nešto sa čime se Balotelli nikako nije složio.

"Kada čujete da je ropstvo trajalo 400 godina, cijelih 400 godina - pa meni to zvuči kao izbor. Toliko godina vam se to dešavalo? Kao da su bili mentalni zatočenici", izjavio je West za američki TMZ.

Nešto kasnije je na Twitteru ipak odlučio pojasniti svoje komentare riječima da "naravno zna da robovi nisu svojom voljom stavljeni u okove i poslani na brodove", ali i da smatra da "činjenica da su ostali u toj poziciji uprkos brojnosti znači da su bili mentalno porobljeni".

Međutim, ni ovo "pojašnjenje" nije spriječilo burne reakcije sa svih strana na njegove izjave, pa tako nije izostala ni Balotellijeva.

Italijanski fudbaler afričkog porijekla je tako na Instagramu uz sliku Westa, reperu poručio: "Kakva to s**nja izlaze iz tvojih usta? Stvarno? Ropstvo je bilo izbor... Ozbiljno, ko ti je isprao mozak?"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi