Balotellija pogodile Alvesove riječi: Mogao si to zadržati za sebe

Izrazio saučešće Astoriju

Balotellija pogodile Alvesove riječi: Mogao si to zadržati za sebe

Edmir Škorić

Dani Alves je izazvao dosta komentara nakon što je kazao da "hiljade djece umre dnevno i ne obraća se pažnja na njih", aludirajući kako se previše pažnje posvetilo Fiorentininom nedavno preminulom 31-godišnjem defanzivcu.

Alvesove riječi su pogodile mnoge i nekako ih je izgovorio u pogrešno vrijeme, baš kada je čitav svijet oplakivao reprezentativca Italije. Ubrzo se Brazilac izvinio kada je shvatio da je ipak pretjeroa.

"Nisam nikog želio uvrijediti. Živimo u svijetu u kojem morate biti licemjerni da biste bili cijenjeni. Izvinjavam se ako su moje riječi nekoga uvrijedile", rekao je Alves.

Italijanski napadač Mario Balotelli također je bio ljut na Alvesa zbog onoga što je rekao.

"Ono što je on rekao nije pogrešno, ali u tom je trenutku to mogao zadržati za sebe. Trebao je samo uputiti saučešće i to je to, a ne govoriti gluposti. Ne možete davati takve komentare za nekoga ko je umro", izjavio je Balotelli.

"Astori je inače bio dobar momak, pošten, a to mogu potvrditi jer sam igrao s njim za reprezentaciju Italije", zaključuje Mario.

"Nažalost, nisam mogao doći na sahranu jer sam imao trening, u suprotnom bih sjeo u automobil i vozio se do Firence. Ono što se Davideu dogodilo je užasno, pa moglo se svakome dogoditi i nevjerovatno je kako smo blizu kraju i kako se lako takve stvari mogu desiti", poručuje Balotelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi