Bendtner igrajući Texas Holdem poker izgubio sedam miliona eura

Lord nije štedio

Bendtner igrajući Texas Holdem poker izgubio sedam miliona eura

E. Škorić

Bivši napadač Arsenala prepoznao je svoju ovisnost o Texas Hold'Emu za vrijeme njegovog boravka u Londonu, kada je imao samo 19 godina.

Dodatni hobiji znaju skupo da koštaju profesionalne nogometaše, koji očigledno ne mogu da se kontrolišu kada dođu u situaciju da na računima imaju milione eura. 

Tako je i danski napadač Nicklas Bendntner, nama svima dobro poznati Lord, kao mladi napadač Arsenala uživao u slavi i novcu, ali je dobar dio trošio igrajući poker.

Dok je igrao u engleskoj prijestolnici, danski igrač priznao je da je bio ovisnik o igrama Texas Hold'Em, u koje je uložio više od šest miliona eura.

"Teško je sada pronaći tačan iznos novca kojeg sam izgubio, ali to je oko 50 miliona danskih kruna (oko 7 miliona eura). Uvijek bih to mogao kontrolisati ako bih želio. Međutim, kladim se u jako velikim iznosima. Jedne noći u Londonu stvari su izmakle kontroli i mogao sam zaista loše završiti “, priznao je Bendtner.

Iako također priznaje da se nije želio riješiti ovog hobija, unatoč već pretpostavljenim gubicima, Nicklas priznaje da danas isto radi, ali da su ulozi svega 15-ak eura.

Treba napomenuti da život danskog nogometaša nije bio idiličan unatoč njegovom vremenu u Premier ligi, gdje je kao nogometaš Topnika uspio postići ukupno 45 golova. Godine 2018. osuđen je za napad na taksistu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi