Lord u pritvoru: Kako "zatvorske" dane provodi Nicklas Bendtner?
Danski fudbaler je često upadao u nevolje, ali nikada do septembra prošle godine nije napravio ozbiljan incident (Foto: EPA)

Osuđen za nanošenje teške tjelesne povrede

Lord u pritvoru: Kako "zatvorske" dane provodi Nicklas Bendtner?

M. Šljivak

Danski fudbaler Nicklas Bendtner započeo je služenje kazne zbog napada na taksistu.

Sud u Kopenhagenu je zvijezdu danskog fudbala osudio na 50 dana kućnog pritvora zbog nanošenja teških povreda vozaču taksija početkom septembra.

Danski napadač će do 22. februara biti u kućnom pritvoru, a oko noge mu je 'zakačena' elektoronska narukvica kako bi policija mogla biti obaviještena u slučaju da Bendtner pokuša napustiti dom.

Ipak, danskom fudbaleru nije nimalo dosadno. Uživa u odmoru kod kuće, a kako bi ostao u formi u narednih gotovo dva mjeseca će imati pomoć fitnes trenera i u ekipu Rosenborga će se za novu sezonu vratiti spreman.

Taksista pretrpio težak lom vilice

Koliko je ozbiljan napad bio dovoljno govori činjenica da je Bendtner čovjeku nanio teške tjelesne povrede.

Taksista je nakon napada hitno prebačen u bolnicu. Slomljena mu je vilica i hitno je morao biti operisan.

"Naš član je pretrpio ozbiljne povrede. Slučaj je prijavljen policiji i možemo potvrditi da je napad izvršio Nicklas Bendtner", naveli su iz taksi službe nakon skandala.

Policija je naravno sve istražila i popularni Lord se veoma brzo našao pred sudom. Osuđen je na kaznu od 50 dana kućnog pritvora, a na ovu odluku nije podnio žalbu.

"Bio sam umiješan u izuzetno nesretan događaj. Nisam mogao ni zamisliti da će se sve odigrati kako je na kraju ispalo i izuzetno sam tužan što je epilog bio takav kakav jeste. Poručujem navijačima Rosenborga da mi je žao što se ovo desilo. Kajem se iz dubine duše zbog situacije u kojoj sam se našao. Saigračima želim reći da se kajem što se ovo desilo u vrijeme kada nam je bitan fokus. Hvala svim na razumijevanju. Nikada nisam bio 'fajter', ali uvijek ću one koje voli štiti na terenu i van njega", poručio je Bendtner.

Nije danskoj zvijezdi međutim nimalo loše, a fotografijom iz "pritvora" se pohvalio na Instagramu.

View this post on Instagram

Swipe til venstre for tekst

A post shared by Nicklas Bendtner (@bendtner14) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi