Saigrači iz Cityja zvijezdu spašavaju doživotne zatvorske kazne
Foto - Instagram

Benjamin Mendy kaže da nije kriv

Saigrači iz Cityja zvijezdu spašavaju doživotne zatvorske kazne

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Benjamin Mendy (28) suočava se s ogromnom zatvorskom kaznom.

Igrač Manchester Cityja je zbog optužbi za silovanje proveo nekoliko mjeseci u zatvoru, a pušten je u januaru da se brani sa slobode uz obavezu javljanja policiji.

Proces protiv 28-godišnjeg fudbalera počet će veoma brzo. On se već izjasnio da nije kriv po osam optužnica za silovanje te po optužnici za seksualni napad koji su se navodno desili između 2018. i 2021. godine.

Osam muškaraca i šest žena koji će biti u poroti već su odabrani. Očekuje se da suđenje traje barem četiri mjeseca, a bitnu ulogu u svemu mogli bi imati i saigrači francuskog fudbalera iz Manchester Cityja.

The Athletic navodi kako bi petorica fudbalera mogli biti pozvani kao svjedoci. Oni su u periodu kada su se desila navodna silovanja izlazili zajedno s Mendyjem.

Među onima koji bi se mogli pojaviti na sudu su Jack Grealish, Riyad Mahrez, Kyle Walker, John Stones i Raheem Sterling i od njihovog svjedočenja mogla bi zavisiti sudbina francuskog fudbalera.

Oni bi kao svjedoci mogli donijeti dosta Mendyju. Često su bili s njim u periodu kada su se navodni napadi desili i njihovo svjedočenje će biti veoma bitno za kompletan proces.

Ako ga sud proglasi krivim Mendy se suočava s ogromnom zatvorskom kaznom. Lako bi ga mogli osuditi na doživotnu kaznu zatvora, ali izglednije je da ta kazna bude između pet i 20 godina.

Benjamin Mendy je od ljeta 2021. godine pod suspenzijom Manchester Cityja zbog svih dešavanja, a u ovaj klub je stigao u ljeto 2017. godine za tada rekordnih 52 miliona funti za jednog defanzivca.

Ukupno je za Građane ovaj lijevi bek odigrao 75 utakmica. Postigao je dva gola te je bio dio ekipe koja je osvojila tri naslova prvaka Engleske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi