Zarađuje silan novac i igra za super jaki tim: Musliman, posjetio i Kabu, a sad je iza rešetaka

Poslao loš primjer

Svaki čovjek koji se smatra realigioznim te javno praktikuje religiju treba biti uzor i primjer ostalim s identičnim vjerskim uvjerenjem, posebno se to odnosi na javne ličnosti pa i sportiste koje putem tv ekrana gledaju milioni gledatelja širom svijeta. 

Zarađuje silan novac i igra za super jaki tim: Musliman, posjetio i Kabu, a sad je iza rešetaka

Benjamin Mendy je u centru skandala već desetak dana nakon ozbiljnih optužbi da je izvršio nekoliko silovanja.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Iako javno manifestuje vjeru, viđen je na javnim mjestima kako praktikuje molitvu ili u avionu čita svetu knjigu Kur'an, te se javno zahvaljuje Bogu na društvenim mrežama, čini se ovaj 27-godišnjak vodi i paralelni život.

[instagram]https://www.instagram.com/p/COvockqr078/[/instagram]

Mendy je prvi skandal napravio početkom godine kada je prekršio mjere restrikcije zbog koronavirusa. Tada je organizovao zabavu sa Lativno djevojkama.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Nakon toga je napravio novi ispad tako što je otputovao s jednom djevojkom u Grčku, a nakon povratka u Englesku uopšte nije bio u karantinu. Radilo se izvjesnoj Claudiji.

"Nisam naivna i znam kakvi su fudbaleri, ali mislila sam da će to biti dobro iskustvo. Bio je sam tako da nisam povrijedila nikog", rekla je ona tom prilikom.

Međutim, ovaj 27-godišnjak se sada suočava sa najvećim problemom tokom karijere. od petka je iza rešataka i to zbog mogućeg silovanja.

U srijedu je održano i saslušanje iza zatvorenih vrata, tražilo se da se Mendy pusti uz plaćanje jamčevine, ali sud to nije prihvatio. Sve je trajalo oko 50 minuta.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Francuski reprezentativac se tereti da je napao tri žene, uključujući jednu maloljetnicu u svom domu. Navodno je do seksualnog zlostavljanja došlo u oktobru 2020. godine.

U optužnici se navodi da je i januaru seksualno napado jednu žensku osobu, dok se tereti i da je prošlog mjeseca izvršio akt silovanja.

Mendy, koji u Manchester Cityju, jednom od najboljih timova današnjice, zarađuje 100.000 eura je suspendovan od strane kluba, a na sudu bi se trebao pojaviti 10. septembra.

Član Građana je postao prije četiri godine kada je stigao iz Monaca za 58 miliona eura. Još je igrao za Marseille te AC Le Havre gdje je i počeo karijeru.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa