"Mendy i prijatelj zaključavali su djevojke u sobu, uzeli im telefone, pa ih silovali"

Sudi se francuskom fudbaleru

"Mendy i prijatelj zaključavali su djevojke u sobu, uzeli im telefone, pa ih silovali"

Eldar Ganibegović

Benjamin Mendy odavno je u velikim problemima.

Lijevi bek Manchester Cityja i reprezentacije Francuske optužen je za 10 prijestupa protiv sedam žena između oktobra 2018. i augusta prošle godine, od kojih su se neki navodno dogodili u njegovoj kući u Cheshireu.

Suđenje je danas počelo, a o svemu izvještava britanski "The Sun".

Mendy negira osam tačaka optužnice za silovanje, jednu tačku za seksualni napad i jednu tačku za pokušaj silovanja.

Mendyjev suoptuženik Louis Saha Matturie (40) optužen je za osam tačaka silovanja i četiri za seksualno zlostavljanje osam žena, što on također negira.

Branitelj vrijedan 52 miliona funti danas je stigao na sud u Chesteru na prvi dan suđenja.

Oglasi

Timothy Cray QC, u uvodnom govoru tužiteljstva, rekao je poroti: "Ovaj slučaj je još jedno poglavlje u vrlo staroj priči: muškarci koji siluju i seksualno napadaju žene jer misle da su moćni i jer misle da se mogu izvući s tim."

Sud je kasnije čuo kako su Mendy i Saha zatvorili nekoliko svojih žrtava u sobe u nogometaševoj "izoliranoj" vili u Mottramu St. Andrewu, u ruralnom dijelu Cheshirea.

Ženama su navodno po dolasku uzeli telefone prije nego što su ih ostavili u radnoj sobi i glavnoj spavaćoj sobi, koje imaju "posebna vrata na zaključavanje".

Gospodin Cray rekao je porotnicima da to može učiniti samo netko ko zna kako otvoriti vrata, dodajući: "Dvoje svjedoka navodi silovanja u tim sobama i osjećalo se da su zaključani."

Nastavio je optuživati Mendyja da "tretira žene kao da postoje isključivo radi seksa" i rekao da se osjećaji njegovih navodnih žrtava "ne računaju u ništa".

Oglasi

Dodao je: "Ove su žene bile za jednokratnu upotrebu: stvari koje su se koristile za seks, a zatim su se bacale na jednu stranu. To je bio učinak namjernih, planiranih izbora koje su optuženici napravili i želja koje su mnogo puta ispustili."

Opisao je Mendyja kao "prilično poznatog nogometaša" kojem su "zbog njegovog bogatstva i statusa drugi bili spremni pomoći da dobije ono što želi".

G. Cray je rekao da je Saha bio Mendyjev prijatelj i popravljač, a jedan od njegovih poslova bio je "pronaći mlade žene i stvoriti situacije u kojima bi te mlade žene mogle biti silovane i seksualno napadnute".

"Djela koja su optuženici činili zajedno pokazuju bešćutnu ravnodušnost prema ženama za kojima su krenuli. U njihovim umovima, a to ne može biti jasnije,  žene koje su doveli u svoje domove postojale je samo da bi ih seksualno proganjali."

Nakon ovoga još je više detalja poznato i jasno je da je Mendy u jako teškoj situaciji. Veliki zadatak je pred njim, a to je opovrgnuti sve ove optužbe i vratiti se normalnom načinu života i fudbalu.

U suprotnom, vrlo vjerovatno bi prvak svijeta s Francuskom iz 2018. godine mogao iza rešetaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi