Benzema se konačno oglasio

"Sve je ovo nesporazum"

Benzema se konačno oglasio

Edmir Škorić

Karim Benzema se oglasio povodom skandala u koji je umiješan, a vezano za ucjenjivanje Mathieua Valbuene snimkom seksa.

Prema ranijim navodima i optužbama, Benzema se tereti da je zajedno s nekoliko prijatelja ucjenjivao Valbuenu snimkom, a napadač Real Madrida je prošlog mjeseca bio uhapšen.

Benzemu su napali mediji, navijači, pa je čak i francuski premijer zatražio da ga se izbaci iz reprezentacije. On je dugo šutio, a sada se oglasio.

"Mislim da je sve ovo veliki nesporazum. Prvo, htio sam samo da Valbuena postane svjestan priče kako bih mu pomogao. On je moj saigrač u reprezentaciji i prijatelj", rekao je Benzema.

U jednom od razgovora on je Valbuenu nazivao pederom, ali je objasnio iz kojeg razloga.

"Očito je da sam bio ljut. Mislio sam da me Valbuena prijavio policiji. Ali to je riječ koju koristim i za prijatelje i za bilo koga. Za mene i moju generaciju to nije pogrdna riječ", rekao je Benzema.

Benzema tvrdi da ga je o snimku obavijestio njegov prijatelj iz djetinjstva Karim Zenati i da je on samo objasnio Valbueni važnost situacije i koliko je taj video ozbiljan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.