Bešić se prisjetio trenutka koji ga je promijenio: Sjedio sam u Lamborghiniju i pomislio 'šta sad?'

Bh. reprezentativac

Bešić se prisjetio trenutka koji ga je promijenio: Sjedio sam u Lamborghiniju i pomislio 'šta sad?'

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić gostovao je na BBC Sportsu te je preko aplikacije Zoom odgovarao na neka zanimljiva pitanja, a fokus je bio na tome 'kako sportisti koji su muslimani izlaze na kraj s posebnim mjerama tokom pandemije koronavirusa'.

Obzirom da je ovih dana mjesec ramazan, Bešić kaže da mu nedostaju teravije.

"Nedostaje nam teravija, nadam se da će se stvari uskoro vratiti u normalu", poručio je veznjak Sheffield Uniteda.

Ipak, poručuje kako mu sama izolacija nije pala pretjerano teško, a jedan od razloga je taj da je prije dvije sedmice dobio sina.

"Prije dvije sedmice dobili smo sina, tako da mi je jako drago što sam mogao više vremena provoditi s porodicom".

"Djecu učim o islamu. Tek sada razumuijem koliko je težak posao kojeg rade imami jer je nekada jako teško pronaći prave riječi kada želite nešto da objasnite".

Razgovor je otišao i u nekom drugom pravcu, pa je Bešić otkrio kako je u posljednje vrijeme prešao na vegeterijansku ishranu.

"Imao sam mnogo povreda tako da sam se prebacio na vegeterijansku ishranu. Jedem manje mesa, manje ribe. Nastojim se hraniti na najbolji mogući način".

Ovo je prvi ramazan u kojem je ispostio, do sada, svaki dan.

"Osjećam da sam bliže Bogu, a sa svojim imanom sam se dugo borio u fudbalu. Ovo je prvi ramazan u kojem nisam propustio nijedan dan posta. Zbog toga se osjećam blagoslovljeno".

Prisjetio se kako se u nekim trenucima života borio sa prazninom u sebi. Razlog su bile materijalne stvari kojima je u to vrijeme pridavao mnogo veću pažnju od one koja je potrebna.

"Nikada nisam imao problema sa slavom. Moji problemi su uvijek bili novac i matrijalne stvari. Jednostavno sam osjećao prazninu u sebi. Kada sam kupio Lamborghinija, sjedio sam u njemu i razmišljao "Šta sad?" Bio sam prazan, kao da sam u svom starom autu. Za mene je to bio trenutak koji je sve preokrenuo. Imao sam 14 automobila u tri godine. Bilo je to nevjerovatno, no sada se molim kako bih se s tim stvarima nosio mnogo bolje", kaže on.

Za kraj je dodao kako ga ljudi u Engleskoj mnogo više cvijene zbog posla kojim se bavi i vjere nego u Njemačkoj.

Top Komentari

nikokovac
Srebrenički seljačinu ti ces pricati o Islamu ti koji si sav tetoviran a islam to zabranjuje Od****
7 25
Rajvosa2019
Ja tako sjednem u golfa - 2 , a on nece da upali , ja onda kontam kako cu sada na sljaku
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi