Iz trolejbusa u skupe četverotočkaše: Šta voze Zmajevi?

Ima se, može se...

Iz trolejbusa u skupe četverotočkaše: Šta voze Zmajevi?

Svima je poznato da poznati fudbaleri vole da svoj novac troše na različite stvari, ali većinom njihovo bogatstvo ide na automobile. Uz klubove u kojima igraju često se vežu giganti automobilske industrije, pa igrači imaju povlasticu voziti najnovije luksuzne modele određenog brenda.

Imuni na limene ljubimce nisu ni naši fudbalski reprezentativci. Naporan rad i brojna odricanja dovela su ih u situaciju da život posmatraju s jedne malo ljepše perspektive, te da u garažu parkiraju automobil vrijedan pravog bogatstva, a među Zmajevima je, čini se, najpopularniji Mercedes.

U Italiji se tako 'Mečkom' služi Ervin Zukanović koji u garaži ima terenac GLS, a u Engleskoj ga ima i Muhamed Bešić, koji je poznat kao neko ko je lud za automobilima, što se moglo vidjeti i kada je tek stigao u Englesku. Jedan navijač ga je uslikao kako vozi tada najnoviji Lamborghini Huracan od 600 konjskih snaga.

"Još kao dijete sam bio lud za tim automobilima, vozio sam sve i svašta, ali i po pitanju toga sam mirniji postao (smijeh). Danas imam Mercedes GLE", otkrio nam je Bešić.

Mercedes ima i Armin Hodžić iz Videotona, tačnije GLS klasu, dok je Dinamov Amer Gojak zamijenio CLA s Porsche Cayenneom. Porsche preferira i Anel Hadžić, s tim da se on odlučio za Panameru, a ranije je pretežno vozio Audijeve modele S5.

View this post on Instagram

A post shared by Amer Gojak (@amergojak14) on

Prvi automobil s kojim se Goran Zakarić počastio bio je Peugeot 307, danas se u Beogradu služi s klupskim Audijem Q2, a auto od kluba također koristi i Kenan Pirić koji je na okupljanje reprezentacije došao s Ford Kugom čija su vratila krasila grb Maribora.

Toni Šunjić nema vlastiti automobil, također se služi klupskim, ali Chervrolet Camarom.

"Moj prvi automobil bio je Fiat Punto, davno je to bilo, mada sam se prije toga 'štelio' na očevoj Opel Asconi", otkrio je skromni Šunjić ranije.

Kolašinac nije štedio, Bajić nekada u trolejbusu

Odlaskom u Englesku apetiti su znatno porasli Seadu Kolašincu, čiju garažu danas krasi Rolce Roys koji se procjenjuje na skoro 450.000 eura, što je možda i srazmjerno njegovim igračkim kvalitetama. Rekli bismo - kakav automobil, takav igrač. 

Bojan Nastić je u prošlosti na treninge Vojvodine dolazio sa Golfom peticom, bio mu je to ujedno i prvi automobil, a u Belgiji se danas služi Mercedesom GLC Coupe 250. Za njega je taj automobil, kako je rekao, ravan savršenstvu.

View this post on Instagram

🚀👊🏼 #SeoKol

A post shared by Sead Kolašinac (@seadk6) on

Jednog od luksuznih četverotočkaša danas ima i Riad Bajić koji igra u Bašakšehiru, a ne tako davno na treninge Željezničara je dolazio tramvajem ili trolejbusom sa Alipašinog polja.

"Ne sanjam o nekim bijesnim Ferrarijima, Porscheima... Nije me stid doći na trening gradskim prijevozom. Kao i svi odgovorni građani, imam urednu kartu i pokažem je kada dođu revizori. To je za mene sasvim normalno i prirodno. Povremeno od oca posudim njegov Ford Focus", pričao je Bajić u vremenu kada je nastupao u našoj zemlji.

Top Komentari

ArminA
I ja bi da mogu ...
3 0
Plavi21
I onda se mi sekiramo što oni loše igraju ili gube.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti