BiH saznala rivale na Evropskom prvenstvu u PES-u: "Definitivno najteža grupa"

Đedović svjestan da će biti pakleno

BiH saznala rivale na Evropskom prvenstvu u PES-u: "Definitivno najteža grupa"

E. Škorić
Teme:

Reprezentacija BiH dobila je protivnike na eSport Evropskom prvenstvu.

Nakon dobrih partija u kvalifikacijama, bh. reprezentacija predvođena kapitenom Feđom Đedovićem i njegovim saigračem Igorom Zečevićem igrat će na završnom turniru.

Nastupit će u grupi A zajedno sa Španijom, Njemačkom i Rumunijom.

U grupi B igrat će Danska, Turska, Srbija i Italija. U grupi C nalaze se Crna Gora, Hrvatska, Nizozemska i Luksemburg, dok grupu D čine Austrija, Grčka, Francuska i Izrael.

I Đedović i Zečević su nam ranije sugerirali da bi bilo idealno izbjeći Francusku i Srbiju kao prve favorite, pa iako im se želja ostvarila, svjedno su dobili jednu od najtežih grupa.

"Definitivno smo u najtežoj grupi. Španija je favorit za titulu i spadaju u top 3 ekipe Evrope u PES-u. Njemačćki reprezentativci su i profesionalni eSportisti koji brane boje Schalkea, a Rumunija je favorit iz sjene. Ovako na prvu, mogli bi se nadati drugom mjestu, ali će biti veoma teško", rekao nam je Đedović nakon održanog žrijeba.

Finalni turnir PES EURO 2020 biće održan 23. i 24. maja, a plasman u nokaut fazu osigurat će po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe. Četvrtfinalisti će između sebe podijeliti 100.000 eura, a najveću sumu dobiće pobjednik kome će pripasti 40.000 eura.

Top Komentari

Saimai1316
Bog me ubio ako ste vi svi normalni,pazi njima vijest koga je Bosna dobila na EP u videoigricama
4 1
brox
Upalite cheat.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije