eSports Liga nacija: Bh. sokeraši bolji od Rusa
Foto: Screenshot

Prva utakmica

eSports Liga nacija: Bh. sokeraši bolji od Rusa

Fudbal je već odavno "u zastoju" u većem dijelu Evrope i svijeta, pa mnogi razonodu pronalaze u video igrama - fudbalskim simulacijama.

Ima tu i ozbiljnih takmičenja u igranju popularnih fudbalskih simulacija, a jedno od njih je i eSports PES (Pro Evolution Soccer) Liga nacija.

Na ovom virtulenom turniru koji se igra 10 na 10, učestvuje i reprezentacija BiH - tačnije, desetorica sjajnih bh. "sokeraša".

Danas je odigran prvi meč eSports Lige nacija, a naši igrači su odmjerili snage sa reprezentacijom Rusije.

Iako su Rusi poveli, naši "sokeraši" su uspjeli preokrenuti i slaviti pobjedu od 2:1 u svom prvom meču eSports Lige nacija.

Za BiH su, barem na igrici, pogađali Kodro (15') i Pjanić (57'), dok se kod Rusa u strijelce upisao Gazinsky (8').

Inače, jedan od bh. "sokeraša" Adi Bambur je prije nekoliko dana dao intervju za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti