Bivši golman Manchester Uniteda u paklu alkohola i depresije: 'Dotakao sam dno...'

Sjeverni Irac otvorio dušu

Bivši golman Manchester Uniteda u paklu alkohola i depresije: 'Dotakao sam dno...'

S. Grebović

Bivši golman Manchester Uniteda i reprezentacije Sjeverne Irske, Roy Carroll, ovih je dana otvorio dušu i otkrio tužnu prošlost koja je iza njega.

Pored gola Crvenih đavola kojeg je branio na 31 utakmici, nastupao je između ostalih za West Ham, Wigan, Hull City, Derby, Olympiacos, da bi prošle godine karijeru završio u poluamaterskom klubu Linfieldu.

Možda je i putanja klubova za koje je nastupao od Manchester Uniteda do Linfielda najbolji pokazatelj putanje njegovog života - od visina, do samog dna. U jednom podcastu otvorio je dušu i ispričao sve poteškoće kroz koje je prolazio.

"Pokušaću da vam objasnim... Bio sam u depresiji, radio sam iste stvari svakog dana i našao sam se u maloj rupi, koja je postajala sve veća i veća. Bio sam povrijeđen i nisam ni išao na trening, pa su mi rekli da uzmem dva mjeseca slobodno. Tako sam ušao u rutinu, ustajao sam u 10 sati, odmah sam počinjao da pijem i pio sam po cijeli dan."

Kasnije se sve to se odrazilo na porodicu.

"Moja supruga i djeca su dolazili i bio sam toliko depresivan da nisam mogao da uradim bilo šta. Bio je to grozan osjećaj. Da bih vam sve objasnio vratiću se malo unazad, u period kada sam imao veliki broj prijatelja. Tek kada sam dotakao dno, vidio sam ko su mi pravi prijatelji!", priča Carroll.

"Supruga je znala da sam u lošem stanju i zato sam otišao na liječenje. U suštini, tamo su me poslali supruga i agent. Ja nisam ni bio svjestan koliko sam loše u tom trenutku. Nisam htio da se liječim i suprotstavljao sam im se. Na kraju sam otišao samo zbog njih, ali sam u sebi govorio da se neću odreći pića..."

Naravno da je to bio pravi mamac za uporne novinare koji su ga pratili u hodu.

"U klinici sam se zadržao šest dana, poslije toga nisam pio sedmicu dana, a za to vrijeme su novinari i stajali ispred moje kuće. Nakon tih sedam dana su prestali da dolaze, a ja sam nastavio da pijem. I tako sam se jednog dana probudio razveden i morao sam da se iselim iz porodičnog doma. Pogledao sam sebe jednog dana u ogledalo i pitao sam se 'Ko sam ja?' Nisam ni prepoznao sebe u ogledalu. Presvukao sam se i otišao kod supruge, da je molim da me primi nazad", priča vidno potrešeni Carroll.

Sjeverni Irac je ostao ponajviše u sjećanju navijačima Uniteda prije 15 godina, kada je za vrijeme utakmice protiv Tottenhama primio gol sa pola terena, ali na njegovu ludu sreću arbitar te utakmice nije priznao isti iako se na usporenom snimku jasno vidi da je lopta prešla gol liniju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1987
Mora da sluša Tomu dotako sam dno života
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi