"I danas čujem zvuk plača moje majke koja je radila po 14 sati dnevno da imamo šta da jedemo"

Rashford je veliki humanitarac

"I danas čujem zvuk plača moje majke koja je radila po 14 sati dnevno da imamo šta da jedemo"

E. Čaušević

Marcus Rashford je prije četiri godine debitovao za prvi tim Manchester Uniteda dok je imao svega 17 godina.

Njegov život se u potpunosti promijenio nakon što je postao član prvog tima Uniteda, a da stvar bude bolja već u prvoj utakmici je oduševio javnost svojim talentom i igrom. Njegova mama je radila dva posla kako bi on imao šta da jede, ali joj je ubrzo sve to vratio na najbolji način.

Rashford sada u Unitedu sedmično zarađuje 200.000 funti, te prvo što je uradio jeste da je kupio vilu za svoju mamu i ostatak porodice. Oni sada žive u kući vrijednoj 1.85 miliona funti, te je prvo što je uradio bilo da kaže svojoj mami da više ni dana ne mora da radi.

Također, Rashford se posvetio i humanitarnom radu, te često pomaže raznim organizacijama koji se vode računa o djeci bez roditelja. On za to izdvaja ogroman novac i pokazao je da ima zaista veliko srce.

On je odlučio da nedavno napiše pismo o svom odrastanju u Manchesteru, a u prvom planu bila je njegova majka. I dan danas pamti njene suze zbog toga što nije znala kako da zaradi dovoljno novca za sve što im je potrebno za normalan život.

"Sjećam se zvuka plača moje mame. Znala je toliko plakati pred spavanje da smo je jednostavno svi čuli. I dan danas čujem taj zvuk njenog plača. Ona je radila dnevno po 14 sati kako bi nam omogućila normalan život, ali nam je uvijek falilo novca", priča Rashford i dodaje.

"Plakala je jer je znala da mnoge račune ne može da plati ili da nam omogući nešto što mi tražimo. Njene suze nikada neću zaboraviti i hvala Bogu pa sam imao taj talenat za loptu da nas izvučem iz tog života. Mnogi ljudi žive na taj način i zbog toga želim da im pomognem. Svi trebaju da poštuju svoje roditelje jer oni daju sve od sebe da nam omoguće normalan život".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Svaka čast mladiću! Odakle si? Ko si? Šta si? Nikad se ne stidi!
8 0
Juve88
Jbt ovaj kao da je u Bosni odrastao a ne u Engleskoj, sta trebaju mame u Bosni, u Engleskoj socijalna sve uređeno a ovdje i mama i tata zarade kao tvoja mama u Engleskoj za 16 dana
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi