Bivši holandski reprezentativac, koji je na samrti, zatražio pomoć od Ronalda, ali ostao razočaran

Supruga Veronika otkrila detalje

Bivši holandski reprezentativac, koji je na samrti, zatražio pomoć od Ronalda, ali ostao razočaran

Supruga teško bolesnog Fernando Ricksena, Veronika, prisjetila se u razgovoru za ruske medije susreta sa Cristianom Ronaldom koji za nju, njegon supruga i kćerku nije završio baš slavno.

Podsjetimo, njen suprug, koji je inače bivši fudbaler Rangersa, Zenita i reprezentativac Holandije, teško je bolestan i nije mu ostalo mnogo vremena, a Veronika na sve načine pokušava da mu olakša posljednje dane života.

Tako je prije gotovo tri godine dogovoren susret sa jednom od glavnih svjetskih zvijezda Cristianom Ronaldom koji je Fernanda, Veroniku i njihovu kćerku dočekao nakon jednog meča Lige prvaka u Madridu.

Ipak, Veronika kaže kako susret nije prošao onako kako je priželjkivala te da im Ronaldo nije ponudio nikakvu pomoć.

"Jednom smo upoznali Cristiana Ronalda, pa šta? Ne mogu reći da nisam bila oduševljena zbog sastanka. Naša kćerka Bella željela ga je vidjeti jer je to bio čovjek kojeg smo stalno gledali preko TV ekrana. Fernando joj je obećao da će dogovoriti sastanak sa Ronaldom i održao je obećanje. Otišli smo u Madrid kako bismo ga vidjeli", kaže Veroonika.

Ipak, ona je ostala razočarana obzirom da taj sastanak sa Ronaldom nije prošao onako kako je priželjkivala.

"On je dao znojavi dres našoj kćerki. Skinuo ga je odmah nakon utakmice, dao ga Belli i otišao", dodaje Veronika koja je jednom pokušala da se sastane i sa Diegom Maradonom.

Ipak, legendarni Argentinac se tada nije pojavio na jednom nogometnom eventu u Holandiji iako je lično pozvao Ricksena da dođe.

Bivši holandski reprezentativac se oprašta od života: "Dođite 28. juna, moja posljednja večer..."

Inače, nekadašnji reprezentativac Holandije pozvao je nedavno prijatelje na svoju oproštajnu večer.

"Pozdrav. Imam posebnu večer 28. juna. Kako mi postaje sve teže, to će biti moja posljednja večer. Dođite i pretvorite je u večer za pamćenje. Nadam se da se vidimo uskoro", rekao je Ricksen. koji se nalazi u škotskoj bolnici St. Andrew.

Supruga Veronika se 24 sata brinula u Valenciji o svom teško stadalom mužu, ona ga oblačila i hranila, ali nije mu bila u stanju pružiti pomoć koju sada ima u St. Andrew bolnici.

Top Komentari

bistrik87
ne moze covjek svakom ugodit, ima i on obaveze a ne da dolazi svakom fanu koji je pred smrt, Ronaldo je jedan od najvecih humanitaraca, ono sto se zna u medijima je dovoljno da se kaze da je velik covjek a mnogo stvari isti nece rec da je pomogao i slicno, Ronaldo je velicina, npr njegov najveci rival Messi je covjek karna, pravi onaj Jevrej koji samo gleda sebe. Pokrijte malo sta je Messi radio i kako on odmaze a ne pomaze, kanite se ove velicine od covjeka
12 1
ljiljani_zlatni
A sta je trebao oprati i osusiti dres pa ti ga dati?
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti