Bolesni umovi na djelu: Smrtovnica za Ćiru zbog podrške "pogrešnoj" osobi

Da nije previše?

Bolesni umovi na djelu: Smrtovnica za Ćiru zbog podrške "pogrešnoj" osobi

Miroslav Ćiro Blažević, nekadašni selektor Hrvatske i Bosne i Hercegovine napravio je neoprostivi grijeh - u očima nekih u Hrvatskoj.

Tako Index.hr danas donosi priču o lažnoj smrtovnici za "trenera svih trenera", Ćiru Blaževića.

Smrtovnica, koju se neko potrudio izraditi, se širi društvenim mrežama, a sve zbog toga što je objavljeno da će legendarni strateg snimati spot za hrvatskog političara Milorada Pupovca i njegovu stranku SDSS.

Danas je spot i objevljen, a nekim je zasmetalo što se trener koji je Hrvatsku 1998. godine vodio do trećeg mjesta na Mundijalu odlučio snimati spot za lidera hrvatskih Srba - i njegovu stranku.

Jasno je da je Ćirina lažna osmrtnica motivisana pomenutim spotom jer je kao datum smrti Blaževića naveden 15. maj 2019, datum na koji je u hrvatskim medijima objavljeno da će legendarni trener učestvovati u kampanji SDSS-a.

"Svim prijateljima, rođacima i poznanicima javljamo da nas je 15. svibnja 2019. godine zauvijek napustio naš trener svih trenera", stoji u lažnoj smrtovnici u kojoj piše i kako će posljednji ispraćaj pokojnika biti upriličen 18.5. na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Među ožalošćenima su navedeni Milorad Pupovac, hrvatski premijer Andrej Plenklović i predsjednik hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Ćiro je za Index.hr kratko komentarisao situaciju sa lažnom smrtovnicom.

"Zahvalan sam mu, ko god je to napisao. Ja sam živ, a on napravio osmrtnicu i ja čitam tu osmrtnicu. Nema puno ljudi tu privilegiju. Napiši da sam mu zahvalan", izjavio je Ćiro u svom stilu, pa se osvrnuo na svoje razloge za podršku SDSS-u:

"Samo za dobrobit naroda kojem pripadam i kojeg volim, znam da samo tolerancija, razumijevanje i dijalog mogu spriječiti ono najgore kroz šta smo prošli. Moramo imati toleranciju za one druge vjeroispovijesti. A i Pupovac se ne treba previše buniti jer ima priliku reći u saboru sve što misli, za razliku od Hrvata u Srbiji koji nemaju tolku priliku".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi