Bravo ljudino! Ozil donirao novce za operaciju 11 djece
FOTO: EPA

Bravo ljudino! Ozil donirao novce za operaciju 11 djece

Adnan Beganović

Njemački reprezentativac i fudbaler Arsenala, Mesut Ozil, još jednom je pokazao o kakvoj se ljudskoj gromadi radi.

Naime, Ozil je obezbijedio novčana sredstva za operaciju jedanaest djece u Brazilu, što su potvrdili i iz brazilske bolnice kojoj je donirao novac.

"Godinu dana nakon osvajanja Svjetskog prvenstva želim nastaviti sa ovom praksom. Ličnim primjerom želim pokazati koliko je važno pomoći djeci u Brazilu", izjavio je Ozil.

Podsjetimo, nakon Svjetskog prvenstva održanog prošle godine u Brazilu na kojem se Njemačka okitila zlatnom medaljom, Ozil je sav novac od premija donirao jednoj bolnici kako bi se moglo operisati 23 djece.

Radi se o 450.000 eura, a nakon što je uplatio novce Ozil je između ostalog istakao: "To je moj način zahvalnosti za prijem koji nam je priredio narod u Brazilu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.