Bravo za Brava! Golman Cityja kupio četiri kuće porodicama koje su ostale bez krova nad glavom

Sjajan gest golmana Cityja

Bravo za Brava! Golman Cityja kupio četiri kuće porodicama koje su ostale bez krova nad glavom

E. Škorić

Golman Manchester Cityja Claudio Bravo anonimno je kupio četiri nove kuće za porodice koje su postale beskućnici nakon požara u Čileu.

Jedanaest ljudi poginulo je tijekom požara u Čileu koji su opustošili zemlju u prvoj polovici 2017. godine. Gotovo 3.000 požara srušilo se na zemlju preko milion hektara i uništilo više od 1.000 zgrada.

Grad Santa Olga, koji se nalazi južno od glavnog grada Santiaga, teško je pogođen požarima. Mali dječak po imenu Camilo je tražio pomoć od zvijezde Cityja, a ovaj odmah uskočio da pomogne.

Miguel Millanguir, Camiloov djed, otkrio je medijima da im je Bravo pomogao, iako on sam nije želio ići u javnost s tim.

Objašnjavajući što se dogodilo, Miguel je rekao: "Ispitali su mog unuka kad je bio požar i rekao je da bi volio imati dres Claudija Brava. Tada ga je Bravo kontaktirao i rekao mu da će mu dati majicu, a uz to i kuću. Bio sam slomljen prije nego nam je Bravo pomogao. Mislio sam da više nećemo imati kuću i razmišljao sam kako dalje. Tada je došla ova pomoć s neba".

Bravova supruga Carla Pardo čak je posjetila to područje kako bi provjerila porodice nakon što je saznala za njihove užasne muke.

"Carla Pardo je kasnije došla sa svojom djecom da nas posjeti i vidi kako smo. Bili su vrlo ljubazni. Čak su pozvali mog unuka i njegovog oca na utakmicu na nacionalnom stadionu", zaključio je Miguel, koji se do neba zahvaljivao Bravu na svemu što je uradio za njega i njegovu porodicu.

Top Komentari

Chepich
Idealna prilika za naslov: "Bravo Bravo" i ti to upropastis
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije