U Madridu se pojavio najskuplji automobil svijeta - Nastao je haos kada su vidjeli ko je vlasnik

Opuštanje nakon obaveza

U Madridu se pojavio najskuplji automobil svijeta - Nastao je haos kada su vidjeli ko je vlasnik

M. Šljivak

Bugatti Centodieci automobil je koji se proizveo u samo 10 primjeraka, a jedan je parkiran u garaži jednog od najboljih fudbalera svih vremena Cristiana Ronalda. Vrijednost automobila je oko 9 miliona eura, a Cristiano ga je provozao ulicama Madrida.

Cristiano Ronaldo je nakon reprezentativnih obaveza odlučio jedan dan provesti u Madridu. Pojavio se u velikom stilu u automobilu Bugatti Centodieci vrijednim oko 9 miliona eura.

Bugatti je za 110. rođendan proizveo samo deset ovakvih primjeraka. Jedan je završio u rukama portugalske zvijezde koji se konačno i u javnosti pojavio s njim.

Koristio ga je u Madridu prije dvije noći. Nakon reprezentativnih obaveza Ronaldo se odlučio malo i opustiti prije povratka u Saudijsku Arabiju i to je učinio u gradu gdje je proveo devet godina.

Naravno, činjenica da se pojavio u Bugattiju od devet miliona eura, izazvala je još više pažnje i zaista se radi o spektakularnom automobilu.

Oglasi

O kakvoj zvijeri se radi dovoljno govori činjenica da Centodieci ima 1600 konjskih snaga, do 'stotke' ubrzava za 2.4 sekunde, a maksimalna brzina je 380 km/h.

Treba svakako istaći da Centodieci nije jedini Bugatti kojeg Cristiano posjeduje. On u garaži imaju i Veyron i očigledno mu je ova marka omiljena.

Šta Cristiano Ronaldo vozi u Saudijskoj Arabiji? Na raspolaganju su mu tri vrhunska automobila

Cristiano Ronaldo (38) potpisao je krajem prošle godine najveći ugovor u historiji fudbala. Portugalac je od Al Nassra iz Saudijske Arabije dobio ugovor na dvije i po godine vrijedan 200 miliona eura po sezoni. Također, CR uživa u velikom luksuzu u ovoj zemlji, a na raspolaganju su mu čak tri skupocjena automobila.

Cristiano Ronaldo uživa u ogromnom luksuzu u Saudijskoj Arabiji. Dobio je Portugalac sve što je poželio od bogatih šeika i njegovo je samo da igra i trenira.

Nedavno se jedan od najboljih fudbalera svih vremena iz hotela preselio u luksuznu vilu. Za nju ne izdvaja nikakva novčana sredstva jer Al Nassr sve plaća, baš kao i skupocjene automobile koje su mu dali na korištenje.

Oglasi

Cristiano se tako ulicama Rijada voza u tri luksuzna automobila. Pažnju posebno privlači Mercedes-Maybach čija je početna cijena oko 200.000 eura.

Nema dileme da su Arapi Ronaldu omogućili poseban model. Cijena je vjerovatno i mnogo veća od početne uz dodatnu opremu bez koje ne bi ni kupili automobil.

Bentley Flying Spur još je jedan automobil koji CR ima na raspolaganju. On je dobro upoznat s ovom zvijeri od 350.000 eura jer ga je vozio i u Engleskoj.

Treći automobil u kojem Ronaldo i porodica uživaju je Range Rover iz 2022. godine. On je ujedno i najjeftiniji i njegova početna cijena je oko 100.000 eura.

Naravno, i on je sigurno krcat dodatnom opremom koja mu značajno diže cijenu jer ne može se takvoj fudbalskoj zvijezdi dati običan automobil na korištenje.

Cristiano je poznat kao veliki ljubitelj automobila. U njegovoj garaži su istinske zvijeri koje navodno imaju ukupnu vrijednost od preko 20 miliona eura.

Bugatti je automobil kojeg Portugalac najviše voli. Također, čak pet Ferrarija je u garaži fudbalskog asa, kao i Rolls-Royce Phantom, nekoliko Audija, Porschea, Mercedesa...

Ronalda svi ovi automobili čekaju kod kuće u Portugalu. On već ima plan za penzionisanje i garaža novog doma kojeg gradi bit će ispunjena vrhunskim automobilima.

Promo

Povezano

Oglasi