Cigarete je zamijenio žvakama - Carlo Ancelotti je postao ovisnik i uvijek koristi istu marku
Italijanski stručnjak morao je ostaviti cigarete i prešao je na žvake. Vjeruje jednoj marki (Foto. EPA)

Italijan nije imao drugog rješenja

Cigarete je zamijenio žvakama - Carlo Ancelotti je postao ovisnik i uvijek koristi istu marku

Midhat Šljivak

Trener Real Madrida nekada je živce na klupi klubova koje je vodio liječio cigaretama. Međutim, nakon što je pušenje zabranjeno tokom utakmicama mnogi treneri su prešli na druge opcije smirivanja. Carlo Ancelotti je odabrao žvake.

Carlo Ancelotti poznat je po tome što na klupi često koristi žvakaće gume. To ga u napetim trenucima smiruje i one su postale neizostavan dio njegovog trenerskog rada.

Ranije je cigareta bila rješenje za njegovu napetost. Ipak, nakon zabrane pušenja na sportskim terenima, Italijan je živce počeo liječiti žvakama.

Uz njega je umjesto kutije cigareta sada konstantno kutija žvaka. Uvijek koristi iste, a to su Mentos Pure Fresh žvakaće gume.

Žvake koje Carlo Ancelotti uvijek koristi

Cijena im je normalna. Kutija košta 1.50 eura i svakako da je mnogo bolje rješenje od kutije cigareta jer je Ancelotti bio strastveni pušač.

"Pušio sam mnogo, čak i na klupi. Žvaka mi pomaže da se kontrolišem i da budem smireniji", rekao je za Movistar Carlo Ancelotti.

Oglasi

Ponekad dođe do nervoze na klupi pa žvaka završi šutiranjem ili bacanjem od muke tokom protesta. Nikad se ne zna koliko će ih potrošiti.

"Zaista ne znam koliko ih potrošim jer ne brojim. Bude ih nekad dosta", poruka je trenera Real Madrida.

Carlo Ancelotti tokom svoje stalne rutine (Foto: AS)

Kao i sa svim proizvodima ni sa žvakaćim gumama ne treba pretjerivati. One mogu imati laksativno djelovanje i napraviti ozbiljne probleme.

Zbog toga je preporučljivo da ih se ne koristi previše u toku jednog dana, ali Ancelotti je često pod stresom, pa i ne shvati koliko ih iskoristi.

Ovisnost zaista zna biti istinsko čudo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije