Od posljedica srčanog udara preminuo bivši reprezentativac Belgije

Cedric Roussel više nije među živima

Od posljedica srčanog udara preminuo bivši reprezentativac Belgije

Eldar Ganibegović

Jučer je od posljedica srčanog udara preminuo bivši napadač reprezentacije Belgije, Cedric Roussel.

Coventry City objavio je kako je u 46. godini života od posljedica srčanog udara preminuo Cedric Roussel, bivši fudbaler ovog engleskog tima.

"Coventry City duboko je ožalošćen zbog smrti našeg bivšeg napadača u dobi od samo 45 godina. Cedric je odigrao 43 utakmice za nebesko plave od 1999. do 2001. i zabio 11 golova. Saosjećamo s njegovom porodicom i prijateljima u ovom vrlo tužnom trenutku", stoji u objavi.

Ovaj napadač u karijeri je igrao za čak 16 klubova, a završio je karijeru 2014. godine u belgijskom Waterloou. 

La Louviere je bio njegov prvi klub u seniorskoj karijeri 1995. godine, da bi tri godine kasnije otišao u Gent. Godine 1999. pravi prvi inostrani transfer, te odlazi na posudbu u Coventry.

U januaru 2000. godine Coventry ga je otkupio, a nakon toga je igrao za Wolves. Vukovi su ga slali na posudbu u RAEC Mons, prije no što su ga prodali Genku 2004. godine. 

Igrao je za Rubin Kazan u Rusiji, bio na posudbi u Standardu iz Liegea, ponovo se vratio u Belgiju i igrao za Zulte Waregem, pa 2007. godine otišao u italijansku Bresciju. 

Također, igrao je za AEK iz Larnace na Kipru, te HSV Hoek u Nizozemskoj, te ponovo nosio dres RAEC Monsa, a u Belgiji je još igrao za Couillet, Beloeil, Manageoise i pomenuti Waterloo. 

U karijeri nije osvojio nijedan trofej, ali je u sezoni 2002/03. bio najbolji strijelac belgijske Jupiler pro lige s 22 postignuta pogotka. 

Za reprezentaciju Belgije je upisao dva nastupa, a u omladinskim selekcijama ove zemlje 31 uz 18 pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi