Cesc Fabregas ušao u Ginisovu knjigu rekorda
Prvi put je ovo prestižno priznanje dobio u julu 2017. godine. Tada je u takmičenju za najviše pasova volejom u 30 sekundi bio najbolji sa 15 pasova

Po drugi put

Cesc Fabregas ušao u Ginisovu knjigu rekorda

M. Šljivak

Ime veznjaka Chelseaja Cesca Fabregasa (31) od danas je po drugi put upisano u Ginisovu knjigu rekorda.

Dvostruki prvak Premier lige, te prvak svijeta sa Španijom, ušao je u Ginisovu knjigu kao fudbaler koji je najbrže stigao do 100 asistencija u Premier ligi.

Za to su mu trebale 293 utakmice, a do 100. asistencije je došao još 31. decembra 2016. godine u pobjedi na Stoke Cityjem (4:2).

Srušio je rekord Ryana Giggsa kojem je za taj poduhvat trebalo 367 utakmica, a ulazak u Ginisovu knjigu rekorda nije ništa novo za Španca jer je jedno priznanje dobio 2017. godine, ali u zabavnom fudbalskom dijelu kada je imao najviše asistencija u 30 sekundi.

Pored Fabregasa u Ginisovu knjigu rekorda će u 2019. godinu ući i Mohamed Salah (najviše golova u premierligaškoj sezoni - 32 i najviše utakmica u kojima je postigao gol - 24), te Harry Kane (najviše golova u Premier ligi u jednoj kalendarskoj godini - 39 i najviše hat-trickova u kalendarskoj godini - 6).

Tu je i Manchester City sa čak četiri tačke u knjizi - najviše poena (100), najviše pobjeda (32), najviše golova (106) i najviše uzastopnih pobjeda u Premier ligi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti