Četiri mjeseca od smrti Jose Antonija Reyesa: "Naši životi više jednostavno nemaju smisla"

Otac i majka legendarnog igrača

Četiri mjeseca od smrti Jose Antonija Reyesa: "Naši životi više jednostavno nemaju smisla"

Endin Čaušević

Prije četiri mjeseca fudbalski svijet je žestoko uzdrmala vijest da je poginuo nekadašnji španski reprezentativac Jose Antonio Reyes.

Reyes je poginuo u saobraćajnoj nesreći nakon što je izgubio kontrolu nad svojim vozilom u bliziji gradića Utrera gdje je živjela njegova porodica. Automobil se zatim zapalio, a za bivšeg igrača Arsenala i njegovog rođaka Jonathana Reyesa nije bilo spasa.

Ova vijest žestoko je uzdrmala fudbalsku javnost i mnogi su se nadali da se radi o lažnim informacijama. Ipak, ubrzo su potvrđene one najgore sumnje i gubitak nekada sjajnog fudbalera koji je s dosta uspjeha igrao za Sevillu, Arsenal, Real Madrid, Benficu, Espanyol, Cordobu, Atletico Madrid i Xinjiang Tianshan Leopard.

Od smrti bivšeg reprezentativca Španije prošla su četiri mjeseca, ali bol u njegovoj porodici i dalje je ogromna. Njegov otac Francisco govorio je za španske medije i otkrio da njihov život jednostavno više nema smisla nakon što je Jose Antonio poginuo.

"Nemamo nikakav razgovor u kući jer svaki put kada neko nešto kaže samo počnemo plakati. Ostanemo sami i jedino što radimo jeste da plačemo. Joseova majka nema snage ni da ustane iz kreveta. Znali smo da će ovo biti teško, ali nismo ni sanjali da će biti baš ovako", rekao je Reyesov otac i nastavio.

"Stvarno ne znamo na koji način da pronađemo snagu da se nosima s ovim. Naši životi jednostavno nemaju više smisla nakon svega. Supruga ne izlazi nikako i po cijele dane samo leži i plače. Ide od kauča do kreveta i to je sve. Jednostavno ne možemo naći način da nastavimo s našim životima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi