Preživio tragičnu nesreću u kojoj je poginuo Reyes i otkrio šta se zapravo desilo kobnog dana

Prošao s lakšim povredama

Preživio tragičnu nesreću u kojoj je poginuo Reyes i otkrio šta se zapravo desilo kobnog dana

Endin Čaušević

Fudbalski svijet je prije desetak dana potresla vijest o tragičnoj smrti španskog fudbaera Josea Antonija Reyesa koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Reyes je bio na zalasku svoje igračke karijere jer je bio član niželigaša Extremadure. Ovaj fudbaler je prije nesreće bio na treningu svog kluba, a kada je saznao da nije u konkurenciji za utakmicu odlučio je da se vrati kući.

U automobilu s Reyesom bio je njegov rođak Jonathan Reyes, dok je njegov nećak Juan Manuel Calderon uspio da preživi. Juan je prošao samo s lakšim povredama što je mnogima bilo čudo s obzirom da se nesreća desila dok je Reyes vozio 237 kilometara na sat.

Oni su se vozili u njegovom Mercedesu S550 kojeg Reyes nije toliko često vozio u posljednje vriijeme. Juan Manuel Calderon je odlučio da otkrije šta se dešavalo tog kobnog dana. U 10:20 su krenuli iz Extremadure, a do nesreće je došlo u 11:5 sati.

"Bili smo dobro raspoloženi kao i uvijek. Nismo se slikali za Instagram što smo inače redili. Jose Antonio je žurio kući jer je htio iznenaditi suprugu i kćerke. Saznao je da ne igra protiv Cadiza i htio je što prije da se vrati u Sevillu".

"Čuo se s roditeljima koji su išli u šoping, a mene i Jonathana je trebao ostaviti u Utreri i zatim produžiti kući. Vidio sam da baš brzo vozio i onda odjednom haos. Nismo bili na cesti. Auto je bio u zraku i kao da smo letjeli", rekao je Calderon.

Reyes se pokušao da se zaustavi i kočio je skoro 100 metara, ali nije uspio. Automobil se zabio u betonski stub i prevrnuo se pored ceste nakon čega se zapalio.

"Dan je bio zaista predivan. Pričali smo o tome gdje ćemo gledati finale Lige prvaka. Sjećam se svako malo da nas je zvuk u automobilu upozoravao da smo blizu ograde ili sredini autoputa", dodao je Calderon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi