Klub objavio: Poznato je gdje će biti ukopan Christian Atsu
Nažalost, Christian Atsu pronađen je mrtav u ruševinama u Turskoj.

Oglasili se iz Hatayspora

Klub objavio: Poznato je gdje će biti ukopan Christian Atsu

Eldar Ganibegović

Dugo se tragalo za Christianom Atsuom. Fudbaler Hatayspora nažalost je pronađen bez znakova života u ruševinama u Turskoj nakon razornih zemljotresa koji su pogodili jugoistok ove zemlje i sjever Sirije.

Bivši fudbaler Chelseaja je petog februara igrao utakmicu protiv Kasimpaše i postigao sjajan gol za pobjedu svog tima protiv tima čiji grb brane naši Haris Hajradinović i Daniel Graovac.

Ni slutio nije da će mu to biti posljednji gol u životu, s obzirom na to da ga je strašan zemljotres zadesio u noći nakon pomenute utakmice.

Dugo se tragalo za njim, a danas su, nažalost, potvrđene crne vijesti. Život 31-godišnjeg fudbalera je prerano ugašen, a sada se o svemu oglasio i Hatayspor.

Turski fudbalski klub saopštio je i to da će tijelo Christiana Atsua biti prebačeno u Ganu, njegovu rodnu zemlju, te da će tamo biti ukopan.

Oglasi

"Beživotno tijelo našeg igrača Christiana Atsua, koji je izgubio život u ruševinama, bit će poslano u njegov rodni grad (Ada Foah, op.a) u Gani gdje će se obaviti sahrana.

Nikad te nećemo zaboraviti, Atsu. Mir s tobom, dobri čovječe. Ne postoje riječi koje mogu opisati našu tugu. Počivaj u miru", poruka je objavljena na profilu Hatayspora.

Christian Atsu je u svojoj karijeri igrao za Porto, Rio Ave, Chelsea, Vitesse, Everton, Bournemouth, Malagu, Newcastle, Al-Raed i Hatayspor.

Za reprezentaciju Gane nastupio je 60 puta, te postigao deset pogodaka. Kruna reprezentativne karijere definitivno mu je bila 2014. godine kada je sa svojom Ganom nastupio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi