Debitovao kad i Cristiano, život ga je odveo na drugi posao, ali CR mu u jednoj stvari gleda u leđa
Costinha Rodrigues imao je 20-ak nastupa za omladinske selekcije Portugala, a može se pohvaliti i daje osvojio Kup Portugala 2005. godine, iako nije igrao previše (Foto: Facebook)

Costinha Rodrigues je bio veliki talenat

Debitovao kad i Cristiano, život ga je odveo na drugi posao, ali CR mu u jednoj stvari gleda u leđa

Midhat Šljivak

Costinha Rodrigues ime je koje nije poznato u svijetu fudbala. Nije to nikakvo čudo jer se ovaj 37-godišnjak nije ostvario kao fudbaler iako je bio veoma talentovan te je istog dana debitovao za omladinsku selekciju Portugala s Cristianom Ronaldom. Život je međutim Costinhu odveo na posve drugu stranu i on je danas pilot.

Costinha Rodrigues je u februaru 2001. godine skupa s Cristianom Ronaldom debitovao za U15 selekciju Portugala.

Njemu se, kao i Ronaldu, te dobrom dijelu mladih fudbalera Portugala, predviđala dobra karijera, no Costinha je nije uspio ostvariti i povukao se u 25. godini.

Iako je bio dio ekipe Vitorije koje je 2005. godine osvojila portugalski Kup, nije Costinha previše igrao, pa je pokušao karijeru izgraditi u nižim ligama. Kada je vidio da ne ide, odustao je i posvetio se drugim snovima.

"Fudbal u nižim ligama je veoma fizički zahtjevan. Donio mi je brojne probleme i konstantno sam bio povrijeđen", govori Costinha i nastavlja:

"Kada sam vidio da više ne mogu igrati na visoko nivou, odlučio sam završiti karijeru. Mnogi prekasno odu iz fudbala. Ja sam imao obećavajući početak, ali kada sam shvatio da nisam dobar kao što sam mislio, fokusirao sam se na druge poslove."

Oglasi

"Počeo sam raditi za osiguravajuću kuću. Radio sam četiri godine, putovao sam, a zatim me bivši saigrač Marco Lanca izazvao da probam ono što me oduvijek interesovalo - avijacija".

Costinha Rodrigues danas je ugledni pilot (Foto: Facebook)

"Volim putovati, otkrivati nova mjesta. Ova karijera me uzbuđuje. Bio sam dvije godine van svega, bavio sam se u to vrijeme nekretninama, ali kada su me pozvali nazad, istog trena sam rekao da".

Dosta je poznatih imena s kojima je sarađivao. Nikome nije rekao da je nekada igrao fudbal.

"Prije nekoliko sedmica sam prebacio Marija Ruija iz Italije u Portugal. Prije lokdauna sam prevozio Josea Mourinha. Nikad nikom nisam rekao da sam bio fudbaler".

Brojni trofeji koje je Costinha dobio tokom karijere

Uvijek će se sjećati prvih trenutaka u nacionalnom timu, ali i Cristiana Ronalda.

"Moju karijeru obilježio je prvi nastup za reprezentaciju, iako je to bila U15 selekcija. Još uvijek se naježim kada čujem himnu i dođu mi sjećanja. Naravno, sjetim se i Cristiana Ronalda kojem je to također bio debi. Niko nije ni slutio da će napraviti takvu karijeru iako je i tada bio daleko iznad drugih".

"Osjećam se privilegovanim što sam imao šansu igrati fudbal. Međutim, to nije za svakoga i nije lako izgraditi karijeru. Ja sam sretan jer sam se ostvario u drugoj profesiji o kojoj sam sanjao", rekao je Costinha.

Costina Rodrigues je izuzetno fizički spreman i brine se o svom tijelu (Foto: Facebook)

Fizički je ovaj bivši fudbaler također impresivan. Izrezan je do savršenosti i ogromna je konkurencija Cristianu Ronaldu. Možda mu čak čuveni Portugalac i gleda u leđa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije