Brazilac kopirao Ronaldovu dijetu, pa požalio: "Mislio sam da ću umrijeti nakon pet minuta"

Menino je htio da se dotjera, ali...

Brazilac kopirao Ronaldovu dijetu, pa požalio: "Mislio sam da ću umrijeti nakon pet minuta"

E. Škorić

Veznjak Palmeirasa Gabriel Menino detaljno je opisao utjecaj prehrane Cristiana Ronalda na njegovu igru, tvrdeći da je mislio da će "umrijeti" nakon što ju je probao.

22-godišnji brazilski veznjak želio je promijeniti svoju dnevnu rutinu u pokušaju da poboljša svoje performanse na terenu, pa je zamolio Palmeirasovog nutricionista Mirtesa Stancanellija da promijeni svoju prehranu.

Zapravo, Menino je pitalo može li osmisliti dijetu sličnu onoj koju koristi ponajbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo jer je "želio izgledati" kao peterostruki osvajač Zlatne lopte.

Vjeruje se da Ronaldo, koji jako pazi šta jede i kako održava svoju tjelesnu formu, preferira prehranu bogatu proteinima, s minimalnom količinom šećera, masti i ugljikohidrata. 38-godišnjak jede do šest obroka dnevno i izbjegava sva gazirana pića kao i alkohol.

I kako bi poboljšao svoju kondiciju, Menino je odlučio slijediti Ronaldove upute, ali stvari nisu baš išle po planu za nogometaša Palmeriasa, koji je ispričao svoje iskustvo u podcastu Palmeiras Cast.

Oglasi

"Imao sam svoju težinu, ali htio sam se promijeniti. Nazvao sam Mirtes, Palmeirasovu nutricionisticu, i zamolio je da mi napravi dijetu kao Cristiano Ronaldo. Htio sam izgledati kao Ronaldo. Dijeta je bila ovakva. Doručak je bio jaje i dodatak. Prije treninga je bio dodatak, ručak je mogao biti roštilj i salata. Za doručak je bio još dodatak, za večeru opet meso sa roštilja i salata, a prije spavanja još jedan dodatak. To je bilo to".

Menino je krenuo s dijetom uoči ovosezonskog okršaja protiv America-MG-a, no ubrzo je shvatio da će dijeta imati negativan utjecaj na njegovu igru.

"Zagrijavao sam se i nisam mogao više trčati", rekao je dodavši: "Samo sam pomislio, 'Umrijet ću'. Nakon pet minuta nisam više mogao izdržati".

Menino je morao da napusti teren, zamijenjen je, a u budućnosti je ignorisao Ronaldovu dijetu i vratio se svojoj rutini.

Ronaldo se u međuvremenu i dalje drži stroge dijete. Zapravo, portugalski najbolji strijelac svih vremena natjerao je svoje saigrače iz Al Nassra da poboljšaju svoje prehrambene navike, prema Joseu Blesi; klupskom nutricionisti.

Top Komentari

Sioux1921
Vidi ti sto ronaldo jede grahu prdu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi