Je li Cristiano Ronaldo prešao na islam? Najpopularniji fudbaler svijeta pao na sedždu!

Nakon postizanja gola

Je li Cristiano Ronaldo prešao na islam? Najpopularniji fudbaler svijeta pao na sedždu!

A. Čaušević

Potez kojeg je napravio Cristiano Ronaldo nakon što je proslavio gol na meču Al Nassr - Al Shabab izazvat će dosta komentara i postaviti pitanja u vezi vjerskih uvjerenja najpopularnije igrača svijeta. 

Okružen saigračima Cristiano Ronaldo je pao na sedždu što je prema islamskom vjerovanju dio molitve kada je vjernik najbliže Allahu.

Vrlo su česte scene u svijetu fudbala kada fudbaleri muslimani nakon postignutog gola padnu na sedžu u znak zahvale svom Bogu, najpoznatiji primjer je svakako Mohammed Salah.

Nakon što je na sjajan način zatresao mrežu Al Shababa, Ronaldo je okružen saigračima pao na koljena, odnosno obavio sedždu baš kao što to rade muslimani kada klanjaju, odnosno obavljaju jednu od pet dnevnih molitvi.

Poslije obavljenje sedžde Ronaldo je ustao, pozdravio se sa saigračima te nastavio meč kojeg je Al Nassr dobio sa 3:2.

Oglasi

Ronaldo prilikom svojih proslava nikada nije isticao pripadnost bilo kojoj religiji, iako je jedno vrijeme nosio naušnice u obliku križa što je jasan znak pripadnosti kršćanstvu.

Upravo iz tog razloga njegova večerašnja proslava dolazi kao pravo iznenađenje pa se s pravom može postaviti pitanje da li je Ronaldo prešao na islam.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1661098249426464768[/twitter]

Ronaldo od početka 2023. godine živi u većinski muslimanskoj zemlji gdje se nalazi i sveta kuća Kaba pa je sedždu možda i obavio iz nekog poštovanja prema lokalnom stanovništvu, ali i saigračima koji su uglavnom muslimani. Međutim, to su samo nagađanja.

Inače, nedavno je Ronaldova partnerica Georgina bila na žestokom udaru kritika sudijske javnosti zbog objavljeni fotografija u polunagom izdanju koje su nastale na bazenu u vili u kojoj je smješten ovaj par sa ostatkom porodice.

"Tako nepristojno", "Pokrij Georginu, neka te Bog sačuva", "Trebate tražiti oprost od Allaha", samo su neki od komentara koje je dobila Georgina.

Posljednjih dana se špekuliše o Ronaldovom povratku u Evropu, ali sve špekulacije su na dugom štapu prvenstveno zbog unosnog ugovora sa Al Nassrom koji vrijedi 200 miliona po sezoni.

Top Komentari

nakopitam
Akobogda i ja cu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi