Da su obični građani odavno bi bili protjerani iz države, ali zovu se Cristiano i Georgina

Arapi ljuti i bijesni

Da su obični građani odavno bi bili protjerani iz države, ali zovu se Cristiano i Georgina

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo fudbalsku karijeru je početkom ove godine nastavio u Al Nassru iz Saudijske Arabije. Portugalac za nastupe u ovom timu dobija 200 miliona eura po sezoni, no on je više u centru pažnje zbog stvari koje sa djevojkom Georginom radi van terena.

Cristiano Ronaldo i Georgina Rodriguez krše sve moguće zakone u Saudijskoj Arabiji. Dosta je onih koji su tražili protjerivanje Portugalca nakon što se uhvatio za međunožje poslije utakmica, ali je iz kluba došlo opravdanje kako ima problema s povredom prepone.

Niko zaista nije vjerovao u to objašnjenje. Ronaldo je međutim suviše bitan i moćan da bi ga tek tako izbacili iz države, no sada se u problem uvalila Georgina zbog objava na društvenim mrežama.

Ona je na Instagram prethodnih dana postavila brojne video snimke na kojima tverka. Nisu u Saudijskoj Arabiji presretni zbog ovih snimaka koji su objavljeni i ponovo se traži deportacija poznatog para.

"Čisto sumnjam da Ronaldo nije upoznat s onim što njegova vjerenica postavlja na društvene mreže. Znaju li oni uopšte gdje se nalaze? Doslovno rade sve kako bi ih protjerali iz Saudijske Arabije. To su i zaslužili", riječi su jednog stanovnika Rijada.

Oglasi

Dosta je ljutih komentara na ono što Georgina radi. Smatraju da bi Portugalac i porodica morali poštovati zakone kao i svi drugi ljudi, ali za njih oni očigledno u Saudijskoj Arabiji ne važe.

Da su obični ljudi davno bi bili iza rešetaka ili bi bili protjerani iz zemlje. Ovako su zaštićeni sa svih strana i mogu raditi šta žele.

Arapi poludjeli zbog novih fotografija Georgine Rodriguez: "Tražite oprost od Allaha"

Zaručnica slavnog nogometaša Cristiana Ronalda, Georgina Rodriguez, izazvala je lavinu komentara i kritika nakon što je na Instagramu objavila niz fotografija u bikiniju.

Stanovnici Rijada i Saudijske Arabije su se čudili nakon što je djevojka Ronalda podijelila fotografije dok se sunča u plavom bikiniju.

Argentinska manekenka, koja se preselila u zaljevsku državu sa Ronaldom nakon njegovog transfera u saudijski Al-Nassr u decembru prošle godine, objavila je tri seksi fotografije na kojima zavodljivo pozira oko porodičnog privatnog bazena u dvodijelnom bikiniju.

Oglasi

Zakon Saudijske Arabije zabranjuje objavljivanje 'preeksponiranih ili polugolih' slika na internetu, a brojni korisnici Instagrama su je napali u komentarima, neki su čak zahtijevali da se "pokrije".

"Tako nepristojno", napisala je jedna osoba. “Pokrij Georginu, neka te Bog sačuva"; komentarisao je drugi. "Trebate tražiti oprost od Allaha", dodao je treći.
No, vjeruje se da Georgina zbog ovih fotografija neće biti kažnjena. James Dorsey, stručnjak za zakon Bliskog istoka, rekao je za Daily Star da "u principu, pristojno odijevanje je obavezno, ali ono što predstavlja pristojno odijevanje je evoluiralo".

“Prije Mohammeda Bin Salmana to je bilo potpuno pokrivanje tijela i lica. To očito više nije slučaj, iako se mnoge žene i dalje toga pridržavaju.Bikiniji bi se u principu smatrali nepristojnom odjećom. Ipak, vjerovatnost da se bilo šta dogodi Ronaldovoj djevojci vjerojatno je jednaka nuli".

Prema njegovim riječima, sve bi bilo drugačije da je ovakve slike na internetu podijelila Saudijka, a ne žena Ronalda koja dolazi iz mnogo drugačije okoline.

Inače, Georgina je do sada gledala da izgleda pristojno i nije objavljivala golišave fotografije, pa su ove današnje bile blago rečeno šokantne za sve u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi