Cristiano Ronaldo je zvanično milijarder!

Prvi aktivni fudbaler kojem je to pošlo za rukom

Cristiano Ronaldo je zvanično milijarder!

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo je prvi fudbaler u historiji koji je postao milijarder.

Magazin Forbes je večeras objavio da je slavni Portugalac ušao u društvo milijardera i on je prvi fudbaler kojem je uspjelo ovako nešto.

Ronaldo je također treći aktivni sportista koji je došao do ove cifre. Prethodno su milijardu tokom karijere dostigli čuveni bokser Floyd Mayweather i Tiger Woods.

CR je već godinama među najplaćenijim fudbalerima svijeta. Pored plate (u Juventusu zarađuje 30 miliona eura godišnje) ogroman novac zarađuje u poslovima van terena i uspio je preći magičnu cifru od milijarde dolara.

S obzirom na to kako igra sa 35 godina i da je još uvijek itekako poželjan među sponzorima, nema dileme da će se u narednim godinama ova cifra još više i podebljati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Sve zaslužio svojim trudom i radom. Živ i zdrav bio majstore ti i tvoja porodica.
17 2
SaskoSaskovic
Daj marku
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi