Gdje je novac tu je i Cristiano - On vjerovatno i ne zna odakle mu dolazi dodatnih 10.000 eura
Dom Cristiana Ronalda u Madridu izdaje se za 10.000 eura mjesečno, a uz to se dobija zaista vrhunski luksuz (Foto: Instagram)

Vila u Madridu se iznajmljuje

Gdje je novac tu je i Cristiano - On vjerovatno i ne zna odakle mu dolazi dodatnih 10.000 eura

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo je krajem prošle godine potpisao najveći ugovor u historiji fudbala. Njemu Al Nassr iz Saudijske Arabije plaća 200 miliona eura na godišnjem nivou, a i bez ove cifre Portugalac je odavno ušao u krug rijetkih sportista koji su tokom karijere zaradili više od milijardu eura. Zbog toga 10.000 eura koje dobija mjesečno za iznajmljivanje kuće u Madridu vjerovatno i ne zna odakle dolaze.

Cristiano Ronaldo jedan je od najbogatijih sportista na svijetu. Bogatstvo čuvenog Portugalca odavno je premašilo milijardu eura, a ono će se dodatno povećati ugovorom kojeg ima u Saudijskoj Arabiji gdje mu Al Nassr daje 200 miliona eura po sezoni.

U Saudijskoj Arabiji Cristiano ima sav luksuz kojeg jedan čovjek može zamisliti. Ne plaća apsolutno ništa i živi u vili koju mu je klub osigurao i porodica maksimalno uživa.

Vila u Madridu koja je vlasništvo Cristiana Ronalda izdaje se za 10.000 eura mjesečno (Foto: Screenshot)

Portugalac je vlasnik brojnih nekretnina širom svijeta. Među njima je i kuća koja se nalazi u Madridu i koju je Cristiano odlučio iznajmljivati.

Cijena mjesečnog najma je 'samo' 10.000 eura. Radi se o kući i bašti od 4.000 kvadratnih metara koja ima četiri sprata i koja zainteresovanim nudi sav luksuz koji im je neophodan.

Tu je i ogromna garaža u kojoj se nalaze još neki automobili koje posjeduje Cristiano Ronaldo. Njegov vozni park košta više od 20 miliona eura.

Oglasi

Iako se cijena čini prevelika za mnoge, u nju je uključeno dosta toga. Onaj ko se odluči da je iznajmi imat će na raspolaganju čak i kompletno osiguranje koje se brine za objekat i plaćeni su od Cristiana.

Dio unutrašnjosti Ronaldove vile u Madridu (Foto: Screenshot)

Unutrašnjost ove madridske vile mogao se vidjeti u dokumentarnom filmu 'Ja sam Georgina' koji je sniman proteklih godina i koji govori o životu Ronaldove djevojke.

Nije poznato je li već neko iznajmio ovu luksuznu vilu. I da jeste to Cristianu vjerovatno nije ni važno jer on i ne osjeti priliv od 10.000 eura na računu.

Prilaz objektu i velikoj garaži u kojoj se još uvijek nalaze neki od automobila porutgalske zvijezde (Foto: Screenshot)

Forbes je odavno Cristiana proglasio milijarderom. Prvi je aktivni sportista koji je u karijeri zaradio milijardu dolara, a to je učinio još 2020. godine.

Naravno, zarada ne predstavlja cifru koju posjeduje CR, a prema određenim informacijama on je trenutno 'težak' pola milijarde dolara.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije