Cristiano Ronaldo ponovo mora na sud zbog silovanja manekenke

Skandal ponovo u centru pažnje

Cristiano Ronaldo ponovo mora na sud zbog silovanja manekenke

S. Grebović

Američka manekenka Kathryn Mayorga i Cristiano Ronaldo uskoro će se ponovo sresti, oči u oči, ali ovaj put na sudu u Nevadi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kathryn je izjavila da ju je Ronaldo brutalno silovao 2009. godine u jednom luksuznom hotelu u Las Vegasu i da više ne može to čuvati u sebi. Nakon navodnog silovanja ona je dodala da joj je portugalski fudbaler platio čak 325.000 eura za šutnju.

Mnogo se nelogičnih stvari veže uz ovaj događaj. Ono što navode španski mediji je da je Ronaldo pod pritiskom Reala, za koji je tada igrao, morao da spriječi da čitav slučaj izađe u medije, a da on tvrdi da nije silovao pomenutu Amerikanku. Kraljevski klub je upravo tog ljeta doveo Ronalda iz Manchester Uniteda za tada nevjerovatnih 94 miliona eura i nisu željeli takve skandale.

Međutim, pošto je propao pokušaj da otvori slučaj, ona je podnijela civilnu tužbu protiv Ronalda, pa će fudbaler u decembru morati da se suoči sa Mayorgom koja tvrdi da je pretrpela veliko mentalno razaranje i razne probleme kao posljedice onoga što se dogodilo. Podnijela je dokumente psihijatra i terapeuta da nije bila u stanju da potpiše sporazum koji je potpisala i prekršila ga 2018. godine, jer, prema njenoj izjavi, nije bila svjesna šta potpisuje?!

Nelogično zar ne?

Bilo kako bilo, Ronaldo je odbacio sve optužbe, ali će vjerovatno kao svjedok morati da se pojavi u Americi na ročištu koje je zakazano za decembar.

Top Komentari

snupi
Sjetila se poslije nekoliko godina da je silovao.Prije ce biti obrnuto da je ona njega.Ja sugavih zena majko moja.
13 0
Ivica_Osim8
Guzio je on nju ona trazila
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi