Ronaldu se sudi za navodno silovanje: Slučaj se bliži kraju, sud donio novu odluku
Foto: Twitter

Tužitelji imaju pravo žalbe

Ronaldu se sudi za navodno silovanje: Slučaj se bliži kraju, sud donio novu odluku

Eldar Ganibegović

Cristiano Rolando optužen je za silovanje Katryn Mayorge 2009. godine u Las Vegasu.

Sutkinja u ovom slučaju, Jennifer Dorsey, donijela je novu odluku.

Advokati Kathryn Mayorge zatražili su od Ronalda dodatnu odštetu od preko 25 miliona dolara, iako je portugalska zvijezda ženi već platila 375.000 dolara, nakon što je rekla da je silovana 2009. u Las Vegasu.

Iako je slučaj prvobitno zatvoren u oktobru 2021. godine, kasnije je ponovno otvoren. Sutkinja je na kraju suđenja odbila ove zahtjeve zbog načina na koji su dokumenti pribavljeni. Obrazloženje je razrađeno na 42 stranice, navode mediji u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Istovremeno je odlučeno da je na Ronalda utjecalo ponašanje advokata Katryn Mayorge, Leslieja Marka Stovalla, koji se "ponašao u lošoj namjeri", pa se o ovom dijelu tužbe, pokrenute 2018. godine, više ne može raspravljati.

Prema podacima sa suđenja, do dokumenata je Mayorgin odvjetnik došao "krađom" i raznim "curenjem", s piratskih računara nekih tvrtki. Zapravo, advokati Cristiana Ronalda tvrdili su da je Football Leaks nezakonito pribavio dokumente i zahtijevali da se ne objave.

Za iznos od 375.000 dolara koji je Mayorga navodno dobila od Ronalda 2010. godine, američki advokati tvrdili su da u trenutku potpisivanja tog akta nije bila u "mentalnom stanju" koje bi joj to omogućilo.

Međutim, postoji mogućnost žalbe na ovu odluku sudu u San Franciscu.

Katryn Mayorga, sada 38-godišnjakinja, bivša manekenka i sadašnja učiteljica u Las Vegasu, rekla je ranije ove godine da je spremna okončati slučaj.

Top Komentari

Kugla
Ovo nije sportska vijest al hajde svi znaju da je ona namirisala pare
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi