Danas Kolašinac, sedam godina ranije Bonucci: "Šta to radiš, da li si lud? Upucat ću te..."

Neustrašivi fudbaleri

Danas Kolašinac, sedam godina ranije Bonucci: "Šta to radiš, da li si lud? Upucat ću te..."

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je svojim jučerašnjim herojskim činom "ukrao" naslovnice svih britanskih i značajnog broja evropskih medija.

Kolašinac je goloruk krenuo u obračun sa razbojnicima koji su pokušali oteti automobil njegovog saigrača iz Arsenala Mesuta Ozila, u kojem se i sam nalazio.

Razbojnici koji stigli na skuteru bili su naoružani noževima, ali ni to nije spriječilo Kolašinca da odbrani sebe i svog prijatelja, kojem je tako pružio priliku da pobjegne napadačima.

Sigurnosne kamere su snimile dobar dio incidenta u Londonu, pa od sinoć ne prestaju stizati reakcije na čin bh. reprezentativca.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

@seadk6 se golim rukama obračunao s razbojnicima koji su pokušali ukrasti automobil od @m10_official 💪💪💪🇧🇦

Objavu dijeli SportSport.ba (@sportsportba)

Mediji su se pokušali sjetiti još nekog fudbalera koji se našao u sličnoj situaciji i postupio slično kao Sead Kolašinac, a na pamet je svima prvi pao Leonardo Bonucci, štoper Juventusa i italijanske reprezentacije.

Tako je Sportbible.com podsjetio na Bonuccijev susret sa razbojnicima na skuteru iz 2012. godine.

Leonardo Bonucci je tada bio meta pokušaja pljačke ispred jednog Ferrarijevog salona.

Stameni Italijan je tragao za novim luksuznim limenim ljubimcem, bio je u društvu supruge i sina Lorenza, a onda mu je prišao maskirani razbojnik.

Navodno je razbojnik uperio pištolj u Bonucciijevu glavu i tražio od Italijana da mu da svoj sat.

Međutim, Bonucci u tom trenutku možda i nije postupio racionalno, pa se umjesto da posluša naredbu neoružanog kriminalca odlučio suprotstaviti.

Bonucci je šakom udario razbojnika u lice, koji je potom krenuo bježati, pa se slavni fudbaler bacio u potjeru.

Razbojnik je uspio sjesti na skuter iza svog saučesnika u pokušaju pljačke, a Gazzeta dello Sport je svojevremeno izvještavala da je on sa skutera vikao prema Bonucciju: "Šta radiš? Da li si lud? Upucat ću te..."

Razbojnik je pobjegao, a mi smo sada, sedam godina kasnije, dobili Seada Kolašinca u sličnoj ulozi. Ovaj put je herojski (neki će reći i luđački) čin zabilježen i kamerom.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

azu
Malo je ovih objava o Kolašincu. Mogli ste još jednu? Koji herojski snimak, sve izrežirano i još snimano kamerom...
2 14
dragonBH
hebo chuck norisa za seju, od njega se noz poreze..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije