Djevojka (23) koju je navodno Dani Alves zlostavljao napravila potez koji će ga dokrajčiti

Ništa mu ne ide u prilog

Djevojka (23) koju je navodno Dani Alves zlostavljao napravila potez koji će ga dokrajčiti

E. Škorić

Dani Alves (39) već je proveo prve sate u zloglasnom zatvoru Brians 1 nakon što je optužen za navodni seksualni napad u noći sa 30. na 31. decembar prošle godine.

Najtrofejniji nogometaš na svijetu, legendarni bek Barcelone, morat će u zatvoru i bez jamčevine čekati suđenje, odlučio je sud broj 15 u Barceloni. Mjera koju je tužilaštvo tražilo i koja je odobrena nakon solidnog iskaza koji je ovog petka dala navodna žrtva.

Kako je objavio El Pais blizak izvoru same istrage, 23-godišnja djevojka koju je Alves navodno seksualno zlostavljao odrekla se odštete koju bi nogometaš morao da plati. Ona je odbila mogućnost da Brazilac novcem plati za svoj grijeh, već je htjela da "pravda bude zadovoljena i da bivši igrač plati zatvorom za ono što se dogodilo".

Sada, čekajući suđenje, Brazilac ostaje u zatvoru nakon što je dao izjavu u slučaju njegovog navodnog silovanja 23-godišnje djevojke u noćnom klubu Sutton u Barceloni, 30. decembra. Slučaj za koji bi mogla biti izrečena kazna između četiri i dvanaest godina zatvora.

U međuvremenu, Alvesu nikako ne ide u prilog ni to što je njegov iskaz bio mijenjan nekoliko puta.

“Bio sam tamo, na tom mjestu, s više ljudi koji su uživali. Bez zadiranja u tuđi prostor. Ne znam ko je ta mlada dama", kazao je za Antenu 3, dok su sigurnosne kamere noćnog kluba mogle vidjeti oboje zajedno te večeri, a kasnije i priznati u iskazu pred sudom - "Da, bilo je seksualnih odnosa, ali su bili sporazumni".

Oglasi

On je trenutno u preventinom modulu zatvora Brians 1. Prvi sati su mu prošli teško, nije jeo cijelu subotu, dobio je samo službeni posjet ljekara i psihologa. Iako je miran, emocionalno je pogođen, skoro da ne govori, a nije obavio poziv na koji ima pravo jer "nije mogao napamet da se sjeti broja nijednog člana porodice ili bliske osobe".

U međuvremenu je ostao i bez kluba jer mu je meksički Pumas prekinuo ugovor.

U posljednje vrijeme tri su slučaja završila zatvorskim kaznama aktivnih nogometaša i to je još jedna stvar koja može da brine Alvesa i njegovu porodicu. Stoepra Villarreala, Rubena Semeda, sud u Valenciji osudio je na pet godina zatvora za zločine otmice, pljačke, ozljeđivanja i ilegalnog posjedovanja oružja, u zatvoru Picassent ostao je 142 dana.

Igrač Levantea Tono Garcia proveo je tri sedmice u zatvoru Teruel optužen za pranje novca i pripadnost zločinačkoj organizaciji u okviru mreže iznuđivanja. Napadač Santi Mina osuđen je na četiri godine zatvora, ali Vrhovni sud Andaluzije pustio ga je da se brani sa slobode do okončanja procesa.

U slučaju Alvesa, mora da ostane u zatvoru najmanje do marta dok čeka suđenje. Mnogo toga je protiv njega, naročito tvrdnje 23-godišnjakinje koja je sada spremna da se odrekne bogatstva samo da on završi u zatvoru i da, prema njenim riječima, dobije ono što je i zaslužio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi