Zbog udaranja i silovanja legenda od danas u zatvoru, upravo mu javili da je ostao i bez kluba

Ostat će u pritvoru do suđenja

Zbog udaranja i silovanja legenda od danas u zatvoru, upravo mu javili da je ostao i bez kluba

E. Škorić

Katalonska policija uhapsila je Danija Alvesa zbog optužbi za seksualno zlostavljanje. Žrtva je izjavila da ju je iskusni brazilski nogometaš udarao i silovao. Sud nije imao milosti pa je prema bivšem igraču Barcelone primijenio preventivnu mjeru u vidu istražnog zatvora.

Alves je osumnjičen za seksualni napad. Incident se navodno dogodio 30. decembra u jutarnjim satima u jednom od noćnih klubova u Barceloni, kada je, prema pisanju španskih medija, a i prema navodima same žene, igrač navodno maltretirao tako što joj je stavio ruku ispod donjeg veša.

Prestravljena žena prvo je otrčala do svojih prijatelja, koji su alarmirali menadžere kluba. Oni su pak pozvali policiju, a Alves je demantovao verziju žrtve i u petak 20. januara dobrovoljno otišao u policijsku stanicu. Oko 10 sati priveden je na sud.

Španski list "Sport" donosi nove informacije. Alves je proveo oko pet sati u sudskoj ćeliji prije nego što je priveden pravdi. Prvo je žrtva dala objašnjenje. Ispostavilo se da je žena svjedočila da ju je Alves ne samo pipkao, već i ošamario, a potom i silovao.

On je navodno odveo ženu u toalet, zaključao vrata i prisilio je na polni odnos. Na kraju krajeva, Alves je prvi napustio toalet i napustio prostorije. Tek nakon nekog vremena, iz toaleta je izašla i žrtva. Pozvali su hitnu pomoć i policiju. Kasnije je žena ispitana, a dva dana kasnije slučaj je otišao u tužilaštvo.

Alves je demantovao ženinu verziju. "Da, bio sam na ovom mjestu, sa više ljudi, zabavljao sam se. A oni koji me poznaju znaju da volim da plešem. Plesala sam i zabavljao se bez zadiranja u prostor drugih. Ne znam ko je ova dama. Nikada, zaboga, nisam upadao u njen lični prostor," rekao je Alves.

Oglasi

Nakon saslušanja, Alves je ponovo priveden, gdje je čekao odluku sudije. Tužilaštvo i privatni tužilac tražili su mjeru istražnog zatvora. Pravosuđe je moralo razmotriti još tri opcije. Mogao bi Brazilcu zabraniti napuštanje zemlje, oduzeti mu pasoš ili jednostavno otpustiti igrača bez ikakvih preventivnih mjera.

Na kraju, sudija je udovoljio zahtjevu tužioca. Ali to nije sve. Alvesu nije dozvoljeno da izađe iz zatvora uz kauciju i ostat će iza rešetaka do sljedećeg suđenja.

Dani Alves je legenda Barcelone. U ovom klubu je osvojio šest titula prvaka Španije, četiri Kupa kralja, tri Lige šampiona, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo. U junu prošle godine od njega se oprostila Barcelona, a 39-godišnji Alves trenutno je igrač meksičkog UNAM Pumasa, ali ubrzo je klub objavio da je prekinut ugovor, naravno zbog svih dešavanja.

Igrao je i na prošlom Svjetskom prvenstvu za Brazil, koji je ispao u četvrtfinalu od Hrvatske.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi