Toliko ga vole da im je kuća na prvom mjestu: Bivše žene Danija Alvesa krenule u obračun
Foto - Instagram

Dani u zatvoru, a one dijele imovinu

Toliko ga vole da im je kuća na prvom mjestu: Bivše žene Danija Alvesa krenule u obračun

Midhat Šljivak

Čuveni fudbaler Dani Alves (40) već je gotovo godinu dana iza rešetaka po optužbi za silovanje 23-godišnje djevojke koje se navodno desilo 30. decembra 2022. godine u Barceloni. I dok Brazilac čeka početak suđenja njegove bivše žene započele su borbu oko imovine, posebno oko kuće u Barceloni i obje žele da im ona pripadne.

Dani Alves se suočava s kaznom zatvora od 12 godina po optužbi za silovanje 23-godišnje djevojke koje se navodno desilo 30. decembra 2022. godine.

Alves je već gotovo godinu dana u zatvoru. Priznao je kako je imao odnose sa žrtvom, ali da je sve bilo uz njen pristanak. Sud mu nije vjerovao i zadržao ga je iza rešetaka, te će mu uskoro započeti suđenje.

I dok čeka odluku suda, njegove bivše partnerice Dinorah Santana i Joana Sanz vode borbu oko kuće u Barceloni. Obje tvrde da ona pripada njima.

Dinorah s kojom je Alves bio u braku od 2008. do 2011. godine tvrdi da je i njeno ime uključeno u plaćanje rata kredita i da zbog toga ima pravo na nju.

Oglasi

"Joana nikad nije platila nijednu ratu. Računi i troškovi koji dolaze su na moje ime. Njih dvoje neka me ne uzimaju u usta. Pravi problem samo zbog toga da ne bi pričali da je sa silovateljem i da bi je ljudi manje napadali", oštra je Dinorah Santana.

Joana Sanz od jula plaća režije i osiguranje kuće. Međutim, sve ostalo je na ime Dania Alvesa i njegove bivše supruga koja zbog svega traži kuću, iako ona odavno nema ništa s brazilskim fudbalerom.

Ipak, odlučila je iskoristiti šansu i pokušati uzeti kući. Njeno ime je upisano zajedno s Danielom i ima sva prava da to učini.

Joana Sanz pismom okončala 'veliku ljubav'

Joana Sanz u vezi je s Danijem Alvesom od 2015. godine. Ostavila ga je nekoliko mjeseci nakon što je završio u zatvoru.

Manekenka tvrdi da je slomljena što se na ovakav način mora odreći 'velike ljubavi'. Od njega se oprostila pismom.

"U mojim očima je bio čovjek za čitav život. Teško mi je prihvatiti da me je ta osoba slomila na hiljadu dijelova. Trebat će mi godine da zaboravim način na koji me gledao."

"Nastavljam dalje. Volim ga i uvijek ću ga voljeti, ali sebe volim više. Završavam poglavlje života koje je počelo 18. maja 2015. godine. Iskoristit ću šanse koje mi život pruža i krećem u novi život", poruka je Joane Sanz.

Alvesa su vijesti da ga supruga napušta slomile u zatvoru, ali to je ništa za kaznu koja mu prijeti i on bi mogao narednih 12 godina provesti iza rešetaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi