Pojavile se nove informacije o navodnoj Alvesovoj žrtvi, život joj se okrenuo za 180 stepeni!
Sutra se odlučuje da li će Dani Alves na slobodu.

Boji se da će biti identifikovana

Pojavile se nove informacije o navodnoj Alvesovoj žrtvi, život joj se okrenuo za 180 stepeni!

E. Ganibegović

Kako god se život Danija Alvesa okrenuo za 180 stepeni, isti je slučaj i s njegovom navodnom žrtvom o kojoj danas dolaze nove informacije i to lično od njene advokatice koja je zastupa u postupku protiv brazilskog fudbalera.

Dani Alves je optužen da je silovao za sada nepoznatu djevojku u klubu Sutton u Barceloni 30. decembra prošle godine, zbog čega je uhapšen 20. januara ove. 

Osim toga, dvije žene svjedočile su u korist navodne žrtve, potvrđujući verziju koju je ona iznijela u vezi sa djelima koje je navodno počinio Dani Alves. 

Sud u Barceloni će u četvrtak, 16. februara, odlučiti da li će produžiti istražni zatvor u slučaju Danija Alvesa, nakon žalbe koju je uložila njegova odbrana, u kojoj se traži puštanje na slobodu.

Advokati Danija Alvesa predložili su preventivne mjere u slučaju brazilskog fudbalera, a to su oduzimanje pasoša, svakodnevno pojavljivanje pred organima za provođenje zakona i obavezu nošenja elektronske narukvice za praćenje.

U međuvremenu, advokatica navodne žrtve govorila je o nesigurnom stanju žene koja optužuje Danija Alvesa za seksualni napad. Navodna žrtva ima nesanicu i obuzima je osjećaj straha.

Oglasi

"Žrtva je prestravljena, ne vjeruje da će Dani Alves biti osuđen. Ona ima taj strah da se njenom svjedočenju neće vjerovati. Osim toga, plaši se da će biti javno identifikovana.

Trenutno dobija psihološku podršku od stručnjaka za liječenje žrtava nasilja. Osim toga, bolnica je propisala liječenje širokog spektra za suzbijanje mogućih polno prenosivih bolesti, jer fudbaler nije koristio kondom.

Ona pati od anksioznosti i nesanice, pa uzima posebne lijekove koje joj prepisuju ljekari", rekla je advokatica Ester Garsija Lopez, prenose španski mediji. 

Dani Alves je trenutno u zatvoru Brians 2 i njegove šanse da bude pušten uz kauciju su skoro pa ravne nuli. Prema pisanju španskih medija, dokazi koje posjeduju istražitelji dovoljni su da produže istražni zatvor do izricanja presude na sudu.

Brazilac je prvobitno negirao navode o seksualnom zlostavljanju, ali je potvrdio da je te noći bio u tom klubu. Kasnije je brazilski fudbaler priznao da je imao intimnu vezu sa ženom, ali je tvrdio da je to bio sporazumni seksualni čin.

Danija Alvesa u zatvoru je posjetila njegova supruga, manekenka Joana Sanz. Žena je demantovala informaciju da želi da se razvede i izjavila: "Neću ga ostaviti samog u najtežem trenutku njegovog života".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti