Žena i porodica mu okrenuli leđa, život mu se raspao i jedino ga još on posjećuje svake sedmice

Jedina podrška koju Alves ima

Žena i porodica mu okrenuli leđa, život mu se raspao i jedino ga još on posjećuje svake sedmice

Endin Čaušević

Nekadašnja zvijezda Barcelone, Dani Alves, već skoro tri mjeseca nalazi se u zatvoru nakon što ga je jedna djevojka optužila za silovanje. Alvesu su čini se skoro svi okrenuli leđa i ostala je samo jedna jedina osoba koja ga redovno posjećuje u zatvoru.

Alves je optužen da je 30. decembra u jednom noćnom klubu u Barceloni silovao jednu djevojku koja je na kraju odlučila da sve prijavi policiji i optuži Brazilca za gnusan čin.

Brazilac nije napuštao Španiju i bez problema se sredinom januara predao policiji jer je i sam očekivao da će se u nekoliko sedmica sve riješiti.

No, problemi su se pojavili kada je Alves počeo mijenjati stalno svoj iskaz o toj spornoj noći, a na kraju je sud odlučio da ga zadrži u zatvoru i svaki put su odbili njegovu žalbu da se brani sa slobode.

Brazilac je već skoro tri mjeseca u zatvoru i tu će sigurno ostati do kraja sudskog procesa. Sud brine da bi on mogao pobjeći iz Španije u slučaju da ga puste da se brani sa slobode i zbog toga odbijaju sve njegove žalbe.

Alvesov život se u potpunosti raspao nakon početka suđenja, a napustila ga je i supruga Joana Sanz koja ga je samo jednom posjetila u zatvoru. Ni njegova porodica baš nije tu da mu pruži podršku u teškim trenucima, te španski mediji pišu da je samo jedan prijatelj Alvesu pokazao svoju vjernost.

Oglasi

Od supruge, porodice i svih prijatelja samo jedan čovjek redovno posjećuje Alvesa u zatvoru, te dolazi svake sedmice.

Riječ je o čovjeku po imenu Bruno Brasil koji je Alvesov prijatelj dugi niz godina, a također bio je i njegov kuhar i nutricionista.

Quién es Bruno Brasil, el único amigo que visita a Dani Alves todas las  semanas en la cárcel | Canal 26

Bruno je čak bio te noći u tom noćnom klubu s Alvesom, ali mu od svih tih prijatelja jedini nije okrenuo leđa.

Pojedini španski mediji pišu da je bi njegov iskaz čak mogao biti ključan u tom slučaju. No, pored svega toga on svake sedmice dolazi Alvesu u posjetu jer zna koliko mu to znači u trenucima kada su mu svi okrenuli leđa i ostavili ga potpuno samog u tim teškim momentima.

Bruno Brasil, el amigo y confidente de Dani Alves que estuvo la noche del  delito | Reportajes

Alvesovo suđenje bi moglo trajati i duže od godinu dana, te će on to vrijeme provesti iza rešetaka. Ukoliko bude osuđen taj period će biti uračunat u kaznu. Inače, u slučaju da bude kriv bivšem igraču Barce prijeti zatvorska kazna od četiri do 12 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi