Brazilac je danas na sedmom nebu: Dani Alves izlazi iz zatvora!

Sud donio odluku

Brazilac je danas na sedmom nebu: Dani Alves izlazi iz zatvora!

E. Čaušević

Nekadašnji brazilski fudbaler Dani Alves nedavno je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja jedne djevojke u noćnom klubu u Barceloni u decembru 2022. godine. No, danas za Brazilca stižu sjajne vijesti jer je dobio dozvolu za izlazak iz zatvora.

Alves se početkom prošle godine našao u centru pažnje javnosti nakon što je objavljeno da je jedna djevojka optužila ovog bivšeg igrača za silovanje, te se sve dešavalo 30. decembra 2022. godine u noćnom klubu u Barceloni.

Nekoliko sedmica kasnije Alves se dobrovoljno predao španskoj policiji i od tada je u zatvoru. Suđenje je trajalo nekoliko mjeseci, a Brazilac je u par navrata mijenjao svoj iskaz što mu nije pomoglo.

Na kraju je prije nekoliko sedmica sud u Barceloni odlučio da Alvesa osudi na četiri i po godine zatvora jer je proglašen krivim.

Također, nekadašnji igrač Barcelone će žrtvi morati platiti odštetu od 150.000 eura. Prije desetak dana svijet je šokirala glasina da je Alves sebi oduzeo život u zatvoru i ispostavilo se da je to laž koju je plasirao jedan brazilski komičar.

Oglasi

Međutim, nakon više od godinu dana danas su Alvesu stigle odlične vijesti. Španski mediji pišu da je on dobio dozvolu da izađe iz zatvora ukoliko plati kauciju.

Kaucija je postavljena na milion eura i Alves će platiti tu sumu novca i izađi na uslovnu slobodu. Njemu su oduzeti pasoši Brazila i Španije koje posjeduje, te je on komisiji za uslovnu dao do znanja da nema namjeru da bježi iz države.

Alves je odradio četvrtinu svoje kazne koju je dobio i zbog toga je odlučeno da može izaći iz zatvora ako plati kauciju što je on bez razmišljanja pristao da uradi. Morat će svake sedmice dolaziti na sud kako bi se javio.

Također, on će dobiti i zabranu prilaska žrtvi, a o bježanju sigurno neće razmišljati jer ako to uradi bit će žestoko kažnjen odnosno morat će u zatvor na 12 godina.

Sva papirologija oko Alvesovog izlaska iz zatvora bi trebala biti završena u narednom periodu nakon što bude uplaćen iznos za kauciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi