Voljena Barcelona zadala bolan udarac osuđenom Daniju Alvesu!
Daniju Alvesu u Barceloni oduzet status legende.

Nije više legenda

Voljena Barcelona zadala bolan udarac osuđenom Daniju Alvesu!

Eldar Ganibegović

Dani Alves prolazi kroz najgori period u životu, a nakon što je osuđen bolan emocionalni udarac zadala mu je i njegova voljena Barcelona u kojoj je proveo najljepše dane fudbalske karijere.

Prije četiri dana je Vrhovni sud Katalonije presudio protiv Danija Alvesa. Brazilac je osuđen na četiri i po godine zatvorske kazne zbog silovanja djevojke u jednom noćnom klubu u Barceloni.

Uhapšen je u januaru 2023. godine nakon što je 23-godišnjakinja prijavila da ju je silovao u WC-u jednog kluba u Barceloni, te je do sada već proveo 13 mjeseci iza rešetaka.

Sada mu je nakon svega ozbiljan udarac zadala i Barcelona. Jasno, velikan kakav je tim iz Katalonije želi da bude maksimalno ograđen od takvih stvari.

Dani Alves više nije legenda Barcelone

Odmah nakon što je Dani Alves osuđen na zatvorsku kaznu, Barcelona je donijela radikalnu odluku da mu oduzme status legende.

Kako navode novinari španskog Sporta, katalonski klub je bio oprezan u ovoj odluci i do pravosnažne presude zadržao pretpostavku nevinosti Brazilca.

Oglasi

Nakon što su sudije izrekle kaznu, Danija Alvesa je Barcelona uklonila sa zvanične stranice iz kategorije legendarnih fudbalera, koja uključuje čak 102 igrača.

Jordi Alba, Sergio Busquets i Gerard Pique su posljednja imena koja su se pojavila na ovoj listi koja je sada "kraća" za ime Danija Alvesa.

Dani Alves je stekao status legendarnog fudbalera Barselone nakon što je nosio dres Blaugrane u 408 utakmica. U tom periodu Brazilac je postigao 22 gola i upisao 105 asistencija.

Što se tiče trofeja, Dani Alves je osvojio tri Lige prvaka, tri španska Superkupa, tri Svjetska klupska prvenstva, šest titula prvaka Španije, četiri Kupa kralja i četiri španska Superkupa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramo Legenda
Eto sto je *****! Pratila ga u zahod, digla rep i na kraju na tužila. Sad bejagi izbacili njegovo ime sa spiska legendi kluba. Koga briga papir kad je on bio i ostace legenda barce.
0 2
DDG
Na stranu što ima ovih budala pa kažu da je njena krivica i da su 100% sigurni da on nije kriv. Niko ne može biti 100% siguran ni u šta. Ima dosta bahatih silovatelja ali desi se i lažna optužba. Kako god, zar je nekome čudno da je Barcelona skinula zakonski osudjenog silovatelja sa liste legendi kluba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi