Dani Alves leži u zatvoru, ali stiže pomoć prijatelja: Neymar ima plan kako da ga izvuče na slobodu
Neymar šalje novac i advokata za Danija Alvesa.

Brazilci jedan uz drugog

Dani Alves leži u zatvoru, ali stiže pomoć prijatelja: Neymar ima plan kako da ga izvuče na slobodu

Eldar Ganibegović

Život Danija Alvesa posljednjih skoro godinu dana je čista ludnica. Završio je iza rešetaka, ali čini se kako Neymar ima i plan i volju da ga spasi. 

Januar prošle godine donio je pravu dramu u život Danija Alvesa. Dvadesetog dana 2023. godine Brazilac je završio iza rešetaka.

Jedna 23-godišnja djevojka optužila ga kako ju je seksualno napao u toaletu jednog lokala u Barceloni. Navodni događaj se desio krajem decembra 2022. godine.

Navodna žrtva traži odštetu od 150.000 eura za "fizičke i psihičke" posjedice nakon navodnog silovanja u noćnom klub, dok tužilaštvo traži 12 godina zatvora.

Neymar pomaže Daniju Alvesu

Sve bi trebalo biti okončano petog, šestog i sedmog februara. Tada će se suditi Daniju Alvesu, a Neymar ima i želju i plan kako da mu pomogne.

Kako prenose brazilski mediji, Dani Alves je kontaktirao Neymara, svog prijatelja i bivšeg saigrača u Barceloni, PSG-u i reprezentaciji Brazila, u potrazi za finansijskom i pravnom pomoći.

Oglasi

Neymarov otac prebacio novac za pomoć u odbrani Danija Alvesa. Novac je upotrijebljen za plaćanje novčane kazne pod nazivom "ublažavanje odštete za pričinjenu štetu" od 150.000 eura španskim sudovima.

Osim novca, Dani Alves je dobio i novog advokata. I u tome je posredovao Neymar.

Alves je imenovao Gustava Xisto , jednog od najstarijih pravnih zastupnika kompanija Neymarovog oca, za svog punomoćnika i uklonio Dinorah Santanu , svoju bivšu suprugu, iz upravljanja njegovom imovinom.

Ostaje da se vidi da li će mu to sve na kraju i pomoći. Tužno je vidjeti ovakvu legendu u ovom stanju, no ako se dokaže da je stvarno kriv, onda svakako da treba pošteno odležati svoju kaznu. 

Top Komentari

Zulfikar
I Neymar ce zavrsiti u zatvoru jer je i on siledzija, mozda i veci od Alvesa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi