Alvesova majka šokirala sve objavom snimke žrtve silovanja kako bi spasila svog sina: "Evo kakva je"

Napravila je svima veliku štetu

Alvesova majka šokirala sve objavom snimke žrtve silovanja kako bi spasila svog sina: "Evo kakva je"

Edmir Škorić

Bivšem defanzivcu Barcelone i Seville Daniju Alvesu u februaru će početi suđenje za silovanje i seksualni napad, a tada će provesti godinu dana u pritvoru zbog opasnosti od bijega. Proces suđenja kompromitirala je njegova majka, koja je navodno pustila slike navodne žrtve.

Slučaj se vodi početka prošle godine, kada se Alves predao policiji nakon incidenta u noćnom klubu u Barceloni. Tvrdi da je nevin, ali je četiri puta mijenjao iskaz. Za njega su jamčile njegova bivša supruga i majka, javno tvrdeći da je nevin.

Alvesova majka, Lucia Alves, mogla bi se ipak naći u pravnim problemima. Iz El Periodica kažu da je objavila video na kojem se vidi kako žrtva pleše s prijateljima i slavi rođendan. Video nije povezan sa samim incidentom, već je stari snimak, ali njime je htjela da dokaže "kakva je".

[instagram]https://www.instagram.com/p/C1ovQ0uLxrb/[/instagram]

Tokom videa, s materijalom dobivenim s društvenih mreža žrtve, naracija ju napada, kritikujući njene navike noćnog života u pokušaju da se Alves prikaže nevinim.

Žrtva je možda maloljetna u nekim materijalima, a njena majka, koja bi također trebala svjedočiti kao svjedok, također se pojavila u nekim video zapisima. Proširen je i putem brazilskih medija i društvenih mreža.

Oglasi

Sudija u predmetu naredio je da žrtva ostane anonimna, u skladu s njenim pravima i sudskim procesom, koji time ne može biti ugrožen. Ne treba spominjati da bi to moglo nanijeti ogromnu mentalnu štetu i također dovesti do internetskog uznemiravanja.

Kazna za 'odavanje tajne' može biti između tri mjeseca i godinu dana zatvora ili novčana kazna od šest mjeseci do godinu dana, ovisno o prihodima. Ako se kvalificira kao lakši prekršaj, onda se može kazniti novčanom kaznom od jednog do tri mjesečna prosječna primanja.

Alvesova majka je sve to pustila u javnost 30. decembra, samo godinu dana nakon događaja koji su se odvijali u jednom noćnom klubu u Barceloni.

Prema El Periódicu , žrtva će podnijeti tužbu zbog objavljivanja i širenja ovih slika, budući da smatra da one otkrivaju podatke o njenoj privatnosti, što je Istražni sud broj 15 u Barceloni zabranio.

Podsjetimo da je od 20. januara Alves u privremenom zatvoru optužen za seksualno zlostavljanje mlade žene, koja je tada imala 23 godine, u kupaonici VIP dijela noćnog kluba Sutton u Barceloni. Žrtva je objasnila da ju je, osim silovanja, Alves i udario. Brazilac je pred sudijom čak tri puta mijenjao svoju verziju, počevši od toga da djevojku nije poznavao pa do zaključka, na temelju dokaza protiv njega, da su bili sporazumni odnosi.

Ovo je posljednja verzija koju Alves drži, a nije isključeno da je i posljednja, u svojoj odbrambenoj strategiji uoči suđenja koje će se održati početkom februara na sudu u Barceloni. U njemu će biti saslušana ne samo žrtva, već i njena majka, a obje su navedene kao svjedoci.

Ona koja neće biti tu bit će Alvesova majka, koja već ovom snimkom jasno daje do znanja da brani nevinost svog sina unatoč povredi privatnosti žrtve . "Oni koji vjeruju u Boga nikada ne gube bitku", pripovijeda na objavljenim slikama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi