Odbili mu ponovo da izađe iz zatvora, on digao sve na noge i šokira ponašanjem u čeliji

Dani Alves gubi strpljenje

Odbili mu ponovo da izađe iz zatvora, on digao sve na noge i šokira ponašanjem u čeliji

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Dani Alves, već mjesec dana nalazi se u zatvoru nakon što ga je jedna 23-godišnja djevojka optužila za silovanje. Brazilcu je i jučer odbijena žalba i nije mu dozvoljeno da se brani sa slobode što ga je žestoko potreslo.

Alves je uhapšen prije mjesec dana u Barceloni nakon što ga je jedna djevojka optužila da ju je silova u jednom noćnom klubu u tom gradu 30. decembra protekle godine.

Brazilac je čak pet puta mijenjao svoju izjavu o toj noći što je samo podgrijalo sumnje da tu nešto ne štima kako treba.

Sudije su odmah odbile opciju da se Alves brani sa slobode i nisu dopustile da izađe uz kauciju. Brazilac svake sedmice ulaže žalbu i nada se izlasku iz zatvora, ali čini se da se do kraja suđenja to sigurno neće desiti.

I jučer su njegovi advokati dobili odluku na žalbu oko izlaska na slobodu uz kauciju, te su im sudije poručile da od toga nema ništa i da je još jedna njihova žalba odbijena.

Alves je i nedavno mijenjao iskaz po peti put i poručio je da nije htio priznati da su imali seksualni odnos kako bi zaštitio suprugu, ali i tu djevojku. Kada je priznao da su imali odnos jasno je poručio da je ona pristala na to i da silovanja nije bilo.

Oglasi

Zbog toga se nadao da bi sudije ovaj put mogle usvojiti žalbu i pustiti ga da se brani sa slobode, ali to je ponovo odbijeno zbog straha da bi Alves mogao pobjeći u Brazil.

Španski mediji pišu da je Alvesa takva odluka žestoko pogodila i da je to pokazao jučer i danas svojim ponašanjem u zatvoru.

Navodno, Alves cijelog dana nije uopšte pričao i izlazio iz svoje čelije, te je odbija čak i da jede iz protesta. Tvrdi da je nevin i da nema potrebe da je u zatvoru jer neće napuštati Barcelonu do kraja suđenja, ali očito je da mu baš i ne vjeruju.

Također, njegovi advokati su poručili da imaju nove dokaze koji potvrđuju da žrtva nije ušla u toalet pod prisilom, te da je pristala da ima odnos s Alvesom.

Već je i poznato da Alvesu prijeti zatvorska kazna do 12 godina ukoliko se ispostavi da je kriv, a vrijeme koje provede u zatvoru do okončanja postupka će biti uračunato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi