Dani Alves otkrio zašto je lagao u iskazu, izgleda da je imao najbolje namjere
Sudbina Danija Alvesa i dalje je vrlo neizvjesna.

Htio je da zaštiti navodnu žrtvu

Dani Alves otkrio zašto je lagao u iskazu, izgleda da je imao najbolje namjere

E. Ganibegović

Dani Alves priveden je 20. januara u istražni zatvor u Barceloni zbog optužbe za silovanje. Mijenjao je svoj iskaz, a sada je odlučio i da objasni zašto je to uradio.

Sud će tokom ove sedmice odlučiti da li će zahtjev za puštanje fudbalera biti odobren ili će Dani Alves ostati u preventivnom pritvoru do rješavanja slučaja. Prošle sedmice, sudija je prekinuo ročište.

U međuvremenu se pojavljuje sve više detalja o suđenju bivšeg igrača Barselone. Na posljednjem pojavljivanju pred sudom, Dani Alves je priznao da je bio u intimnim odnosima s mladom ženom, ali tvrdi da su bili sporazumni.

Prethodno je fudbaler iznio dvije različite verzije događaja, zbog čega je njegov kredibilitet doveden u pitanje.

Dani Alves je u prvom datom iskazu priznao da je bio u klubu u kojem se navodno dogodio seksualni napad, ali da ne poznaje mladu ženu koja ga optužuje, a kasnije je igrač tvrdio da je mladu ženu upoznao u klubu, ali da se između njih ništa nije dogodilo.

Brazilac je pred sudijom objasnio da je u prvim ponuđenim izjavama lagao da bi zaštitio tu mladu ženu, koja ga je optužila za silovanje. 

Oglasi

"Istina je da sam pokušao da zaštitim ovu mladu ženu", navodno je rekao Alves, prenosi Sport.es.

U međuvremenu, advokatica navodne žrtve govorila je o nesigurnom stanju žene koja optužuje Danija Alvesa za seksualni napad. Navodna žrtva ima nesanicu i obuzima je osjećaj straha.

"Žrtva je prestravljena, ne vjeruje da će Dani Alves biti osuđen. Ona ima taj strah da se njenom svjedočenju neće vjerovati. Osim toga, plaši se da će biti javno identifikovana.

Trenutno dobija psihološku podršku od stručnjaka za liječenje žrtava nasilja. Osim toga, bolnica je propisala liječenje širokog spektra za suzbijanje mogućih polno prenosivih bolesti, jer fudbaler nije koristio kondom.

Ona pati od anksioznosti i nesanice, pa uzima posebne lijekove koje joj prepisuju ljekari", rekla je advokatica Ester Garsija Lopez, prenose španski mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije