Dan odluke za Alvesa koji je peti put promjenio iskaz i šokirao sve

Veoma važan dan za njega

Dan odluke za Alvesa koji je peti put promjenio iskaz i šokirao sve

E. Oštraković

Dan odluke za brazilskog fudbalera, Danija Alvesa, je danas. Naime, upravo danas će saznati konačnu presudu o tome da li će ostati u zatvoru do kraja suđenja ili će izaći na četveromjesečnu uslovnu slobodu.

Alves se trenutno nalazi u zatvoru Brians 2 u Barceloni od 20 januarau kada se predao policiji zbog optužbi za silovanje.

Nakon što mu je sud prošle sedmice odbio drugi zahtjev za puštanje na slobodu, Alves se odlučio žaliti Apelacionim sudu Barcelone, te će danas saznati konačnu odluku.

Zahtjev za puštanje na četveromjesečnu uslovnu slobodu Alvesu je odbijen jer je prebogat i mogao bi pobjeći u Brazil.

Naime, Brazil nema ekstradicijski dogovor sa Španijom, te ukoliko bi otišao tamo Dani Alves ne bi išao u zatvor sve dok ne uđe u Španiju.

Naravno osim Španije, ulazak i u neku od zemalaja koja ima ekstradicijski dogovor sa Španijom značio bi odlazak u zatvor za Alvesa.

Oglasi

U međuvremenu je bivši fudbaler Barcelone i peti put promjenio svoj iskaz, nakon što ga je jedna djevojka koja je s njim bila u društvu 30. decembra optužila da ju je odveo u toalet, tamo zaključao i seksualno napastvovao.

Prvo je Alves rekao kako uopšte ne poznaje tu djevojku, a zatim da je s njom samo razgovarao. Nakon što su ga kamere snimile da odvodi djevojku u toalet ponovo je promjenio iskaz.

Tada je rekao da je djevojka pristala s njim i da je nije natjerao na seksualni odnos, već da su se samo dodirivali.

Na kraju je Alves priznao da je došlo do nečega "većeg", ali je dao novu verziju koja je najnebuloznija do sada.

"Zapravo sam želio zaštititi tu mladu damu. Sjedio sam u WC-u, a ona mi je prišla i bacila se na mene. Nisam je dirao. Lagao sam u prijašnjim iskazima kako bih je zaštitio", rekao je Alves.

Podsjetimo, žrtva je u svom iskazu detaljno opisala Alvesovo napastovanje, te je navela da brazilski nogometaš ima tetovažu polumjeseca na intimnom dijelu tijela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi