Prosječan Bosanac danas više troši od Danija Alvesa koji ima milione, otkriveni detalji!
Dani Alves imao je samo 100 eura sedmično na raspolaganju.

Brazilcu se sudi

Prosječan Bosanac danas više troši od Danija Alvesa koji ima milione, otkriveni detalji!

Eldar Ganibegović

Dani Alves početkom 2023. godine završio je u pritvoru. Sada je u toku suđenje, a zanimljivo je da je objavljeno i koliko je trošio dok je bio iza rešetaka.

Januar prošle godine donio je pravu dramu u život Danija Alvesa. Dvadesetog dana 2023. godine Brazilac je završio iza rešetaka.

Jedna 23-godišnja djevojka optužila ga kako ju je seksualno napao u toaletu jednog lokala u Barceloni. Navodni događaj se desio krajem decembra 2022. godine.

Navodna žrtva traži odštetu od 150.000 eura za "fizičke i psihičke" posjedice nakon navodnog silovanja u noćnom klub, dok tužilaštvo traži 12 godina zatvora.

Počelo je suđenje Daniju Alvesu. Sada je u inostranim medijima objavljeno i koliko je Brazilac trošio dok je bio u ćeliji.

Oglasi

Nevjerovatno zvuči podatak da je imao samo oko 100 eura na raspolaganju. Nevjerovatno, s obzirom na to da se radi o čovjeku koji je igrajući fudbal zaradio milione.

Prema TV emisiji Espejo Publico, Alvesova sedmična korpa u zatvorskom supermarketu sastoji se od hrane i higijenskih proizvoda poput šest jogurta, četiri konzerve tunjevine, energetskih napitaka, dezodoransa i šampona.

Brazilac jogurt plaća 0,50 eura, konzervu tunjevine 0,88, a dezodorans 2,39 eura. "Često se ono što ostane poklanja drugim zatvorenicima", objasnio je TV producent Mikel Vals.

Uzorno ponašanje Danija Alvesa u dva i po kvadrata

Otkada je u zatvoru, ponašanje Danija Alvesa bilo je za primjer, napominju španski novinari. "Samo jednom je skrenuta pažnja zbog njegovih postupaka. Čini se da se to dogodilo tokom karnevala u Brazilu, kada je bivši fudbaler izveo batukadu (samba bubnjevi) sa predmetima koje je imao u ćeliji", piše OK Diario.

Južnoamerikanac živi u ćeliji od 2,5 kvadrata. Rizikuje da dobije kaznu do 12 godina zatvora, nakon suđenja koje se ovih dana održava u Barceloni.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Da mu nije vojvoda rasirio noge mozda?
2 0
Drakula
Zrtva trazi 150 000 a tuzilastvo zatvor smijesno odma znas da je laz. A, kuja mu noge rasirila da je j mislila mu pare uzet
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi